RSS

pentingkan diri???

sape yg penting kan diri?

knp kita sll pentingkan diri sendiri? ade byk factor.. byk sbb2 ny.. biasanya org xkan wat perkara tnpa sbb.. kan? tul x? setiap org ade perkara yg dia nak wat.. ade life msing2.. kita xley kata org 2 pentingkan diri sendiri.. sbb seseorg akn wat sesuatu bdasarkan keadaan yg memaksa atau dlm erti kata.. aku terpaksa memaksa, krn aku terpaksa dipaksa.. haha.. ayat!!!

bg aku.. aku sorg yg pentingkan diri sendiri.. aku xkan jg hati kwn aku, klu kwn aku 2 xreti nak jg hati aku.. n aku jugak sll pentingkan diri time nak exam.. sbb? bg aku, exam adalah segalanya bg aku.. sebb aku xley idup ngn result yg rendah.. krn ini tlh laku pd ku.. aku menangis utk 1jgka masa yg lama krn result aku jatuh.. tp xdelaa teruk nak dibandingkan ngn org yg sedia da teruk.. huhu

result 2.89 adlah result aku yg paling teruk.. itu pun ms sem1, UM.. aduhai.. sem 2 aku asik ngis je.. tp lepas ngis bc buku.. aku smpai skrg xley terima kenyataan yg i2 adlh result aku.. ms gtahu mak.. da terjurai air mata.. huhu.. mmg sgt sedey...

selepas dr kejadian yg menimpa.. aku mmg da jd seorg yg sgt pentingkan diri time exam.. aku xkn hiraukan sesape ag.. wt keje sendiri.. sesape kwn2 aku yg terasa.. aku mintak mf.. aku mmg ngaku aku mmg pentingkan diri dlm bab exam ni.. sbb klu aku dpt rendah, korg ley ke baiki result aku bg tggi?? xley kan? so klu korg rs xley.. jgn kata aku pentingkn diri.. ini hal masa depan aku.. so aku nak tentukan sendiri.. dont jugde aku sesuka n sesedap rs.. ok?

so kpd kwn2 yg terasa.. aku sgt memintak mf.. krn faham2 ajelaa.. sume org bz time ni.. aku doakan kalian ok sll.. jgn terasa ag ngn aku..

ohya! klu majuk ke, terasa ke, aku xlyn gak.. hakhakhak.. aku xpnh layan kwn2 majuk.. mls nak amik kesah.. biasalaa pompuan.... hihihi.. nnt ok laa 2..

kesimpulannya.. setiap org wt sesuatu perkara msti ade sbb ny.. so fhm2 laa situasi org lain klu nak situasi kita di fahami org.. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 comments:

joegrimjow said...

2 la masalahnya
sbb org buat2 xpaham masalah org len...

syariniey said...

hmm
gud luck yer :)
kalo ada kawan bertanya,
ape salahnnya share ilmu :)

Monkey D Luffy said...

cuba dan terus mencuba :)

wan muhamad zaidi said...

hiduplah seperti pohon kayu yg berbuah lebat.. dilempar dgn batu, dibalas dgn buah.. =D

piNky LuCiA said...

joe : hmm..maslahny mrk xnk fham.. 2 maslah jugk 2.. huhu.. tp sbg manusia yg baik. kita kena faham mslh org.. hehe.. tul tak?

piNky LuCiA said...

syriniey : time kasih daun keladi.. len kali ucp laa lagi.. hehe

klu dorg dtg tny... ckp je.. share je ape yg ade.. soalny ni dtg nak ajak jengjalan.. mana nak tahan.. ms ni laa nak pg shoping, beli brg, lepak..

ape ke kes 2?? huhu

piNky LuCiA said...

kapten : mmg, skrg adalah tempoh trial.. so aku akan men"try"kan diri slagi bley.. hakhak..

tq :)

piNky LuCiA said...

wan : alagkah bagus ny klu aku mcm 2.. ntahlaa.. aku xley jd mcm tu kot.. aku ni... len mcm skit.. hakhakhak

FarHa said...

hermm..bg ha kalo nak pentingkan diri dlm dewan exm leh laa...sbb b4 exm kita masih lagi study n ty kawan2...mana tahu ada ilmu yg kita tak tahu kawan kita tahu...dan ada ilmu yg kita tahu kawan kita tak tahu...so tak salah dlm hal nak stdy kita study sama2..amik laa masa walaupun sekejap...

kalo nak pentingkan diri nanti dlm dewan..hehe...just my opinion...

piNky LuCiA said...

haha.. mmg laa.. tp klu kwn asik ajak kuar jengjalan je.. pastu main2.. mcm mana? klu dia asik ggu kita nak bljr je.. itu yg ura kena pntingkn diri 2.. asik2 tmn kan org jengjalan da la dkt nk exm.. tp asik nk main2.. aduhai..

FarHa said...

owhh kalo ajak main2 n jejalan tu pandai2 le kelentong nak study..bior la apa org kata tul tak?? yg kawan tu pon satu hal..die tak study ke?? pelik tol huhu

piNky LuCiA said...

contoh je laa gitu.. hehe..

jom sama2 kita stdy utk result kita yg akan dtg.. huhu.. takut..