RSS

bila da tua2 gini...

sama ade tua atau muda, xmnjd masalah kita.. yg bermasalah adalah diri kita, sikap kita, 'feel' kita.. kata motivator a.k.a. ust PIEE : setiap org ade had matang umo ny.. klu dia xjugak berubah melepasi um0 24thn.. sikap, perngai, 'feel' dan seangkatnny xkan berubah smpai bila2.. dia akan kekal dgn kita.. klu nak berubah, berubh laa seblum umo 24thn..

yeke? tp klu motivator pun kta g2.. mesti ade benrnya.. sbb dia kn berdepan ngn ramai org.. tul x? setlh aku dgr kata2 2.. aku try jugk kaji selidik, kot2 laa ade terpesong ilmu ke.. hehe.. tp sepnjg pemerhatian aku..

bg gol pompuan laa.. masa umo 21 or 22 or 23.. mereka ni, asik ngn dunia.. nk melawa, nk nmpak cntik, nk nmpak gah.. dlm erti kata len, nk sll nampak mempersonakan laa.. hehe.. tp bila da meningkat ke umo 24 ke atas.. mereka da mula mtg.. bfikir cara "org tua".. org tua di sini, bukanlah bermaksud org yg kuno, xkenal fesyen, xkenl trend, xtahu ape2.. tp di sini ia ditakrifkan dgn berfikiran mtg.. bukn men sergah je, xpk baik buruk..

tp, yg herannya.. ade jugak org yg berumo mtg gini blagak mcm "bdak2".. bdak2 di sini ialah org yg xmtg.. hehehe.. hmm.. mcm mana nak wat klu jumpa org gini? yela.. da nm ny bdak2.. perangainy main2, merajuk xtentu pasal, klu org xlyn, dia amuk, klu xdpt ape2 brg yg dia nak, dia tarik muncung..aduhai..

bg diri aku, org mcm bdak2 ni.. tak kan diterima layanan sbg bdak ye.. aku xkan lyn time dia majuk, aku xlyn amik kesah time dia tarik muncung, aku xkan amik peduli time dia amuk, aku akan buat xtahu time dia masam muka, dan sume x dan x dan x laa..

bila aku da tua2 gini.. aku malas laa nak layn org marah.. mals nak layan org tarik muncung.. malas nak layan org masam muka.. aku da tua.. makin tua, makin laa aku rs aku nak menikmati hidup yg bahagia, ceria, suka, senyum, sengeh, tawa.. tnpa air mata, marah, tgisan, hiba, derita, sengsara dan sume prkara yg buatkan dunia aku xindah laa.. aku nak dunia ku yg saki baki ni hny nmpak yg indah..

bg aku, bila kita da tua, atau dalm erti kata lain, da mtg.. berperangai, bsifat, b'feel' laaa ngn sume sikap org dewasa.. blagak laa spt org mtg.. aku bkn pe, aku hnya pk je.. mcm mana laa umo da tua, tp 'feel' mcm kids lg.. org tua2 gini, nk laa jd awet muda.. kita tua2 asik majuk, tarik muka, buat muka 20sen, dan seangkatanny laa..

kata org, awet muda 2 penting.. tua2 pun nmpak muda, nmpak ceria, nmpak menggoda.. baru laa suami syg.. hehehe.. tul x?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

FarHa_aZruL said...

hemm ha penah jumpe aha org umo dah 26 tp perasan muda..nyampah gak g2...kalo berborak pasal muka tua nih...ha selalu ckp muka ma matured...means nampak tua dr umo...tp bile berdepan ngan die..mesti die akan ty muke die nampak tua tak...dah sah2 org akan tak kan..haha nampak sgt nak org nampak die muda padahal hakikat tetap hakikat...huhu...

mcm ha senang ha ngaku ha dah tua...sbb kalo kita rasa kita tua..kita akan lebih menjadi matang...setiap org akan merasainya jg...so napa nak malu kalo ngaku tua...senang berada di jalan yg benar..tol tak??

piNky LuCiA said...

perasan muda 2 1hal.. yg mcm kids pun 1hal.. aduhai.. klu sume kwn mcm ni.. ntahlaa.. lingkup idup org.. hehe

aa.. ura pun sll ngaku ura tua.. knp nk selindung2 plak.. ngaku je laa yg kita mmg tua.. da 25thn pun.. berada di jlan yg benarrrr.. haha

tp ha kan sll ngaku muda ngn ura.. hahaha.. ;p

FarHa_aZruL said...

sbb hakikatnye memang ha muda dr ura...wakakakak

piNky LuCiA said...

haha.. ala.. muda nmpak sgt pun.. hakikat je.. jiwa kita sama.. hahaha.. ;p

Monkey D Luffy said...

huhu

aku malas layan perempuan merajuk

piNky LuCiA said...

mmg pun.. aku pun sama.. kenapa laa pompuan suka sgt majuk.. huhu