RSS

nilainy ade lah sebuah pengorbanan...

pengorbanan seorg ibu..

mak.. rinduny kt mak.. mak.. mf kan sgla kesalahan kak sengaja atau x.. rs ny mcm nk meraung plak bila ingt kt mak.. bl kenangkan kedegilan aku, kenakalan, xnk dgr ckp mak, nasihat mak, pesanan mak.. aku jd makin sedey.. aduhai...

bila aku tgk cah ngis.. cah skit.. baru aku tahu.. ini laa peritnya mak aku kandungan aku.. lama lak 2.. 9bln lebey.. xmasuk ag ngn hari yg aku xnk kuar gak dr rahim mak.. huhu.. tp aku ni masih xdpt nak berbakti, ikut ckap mak, gembirakan hati mak.. aku sgt sedey time cah ngis.. katanya sakit+lenguh.. tgn ny bengkak.. alhamdulillah alahan lain xd.. klu x, naya laa cah nak bljr.. katanya sejak mengandung.. ginilaa rutin dia.. xley nak wat keje2 berat.. xley nak sejuk, main air, basuh baju, xlrt sgt.. huhu.. sedey plak aku dgr..

dala dia duk single room.. sorg2.. xde roomate.. aduhai.. bmbg jugak bila kenangkan aku nak blik n nk tggl kan dia sorg2.. tp cah kata, xpe.. dia ok.. xde pe2.. dia kuat n skrg da lega.. klu xthn sgt, dia pggil org blik depan.. aku msih bmbg, tp dia masih kata dia ok.. aku peluk n sebak rs dd.. mcm2 aku pesan.. aku suh dia tabah.. sbb biasalaa pragnant mmg mcm 2 kata ku.. hmm.. pepandai je aku.. aku tahu sbb mak yg gtahu.. hehe

aku tnya cah, baby ny lelaki ke pompuan.. kata ny samar2.. tp menurut kata doc baby ny lelaki.. waa.. ptutlaa ibu selalu sakit.. baby boy rupa nya.. hehe.. cah senyum.. aku tahu dia bahagia.. tp dlam ms yg sama, aku tahu dia penat.. bila aku tnya nape dia tak reply msg.. kata ny dia xlrt nak reply msg.. tgn ny sll sakit.. tp ade kebenarny.. tgn lengan cah sume bengkak.. aku sempt urut.. utk ilangkan kesakitan 2.. tp hny itu dpt aku tlg.. aku xth nak wat pe.. aku xde pengalaman bab2 ni.. huhu.. ssh jugak xd pengalaman ni ye.. hehe.. pengalamn? haha.. lambat ag laa aku agaknya.. hehehe

betul kata mak, bila kwan kita da kwin, dia ade life sendiri.. kita ade masalah sendiri.. kita da xley nak bgantung pd org lain.. sbb kita da wat keputusan utk bina umah tgga n kehidupan sendiri.. so ia memerlukan sgt byk komitment.. sume nak kena catch up.. terfikir aku...

hmm.. adkh aku bsedia duduk sebumbung ngn dia? xduk sebumbung gini pun ley gaduh.. klu duk sebumbung.. aduhai... xtahu laa aku.. huhu..

persoalannya kini.. mampukah aku mengambil komitment dn tggungjwb yg begitu bert ni? tepuk dd, tny laa iman.. ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

FarHa_aZruL said...

waaa besaunye tulisan...org bute napok hakhak

piNky LuCiA said...

hahaha.. org buta pe nampak tulisan ni? org buta huruf je nmpk.. hahaha.. saje besarkan.. nmpak skit.. sakit hati dek pong masuk blog org yg tulisan kecik2 sakit mata nak bc..

nah! amik ko tulisan blog aku.. hahaha

Monkey D Luffy said...

boleh jer ;p

piNky LuCiA said...

bley je? bley bc ke ? hahaha.. aku rabun ko pun rabun.. adoi..