RSS

ape yang berlaku jika.....

ape yg blaku jika aku.....

1-RINDU??

hmm.. aku akan sll teringt kt org yg aku rindu.. sehingga aku tgk or dgr suaranya.. huhu.. pastu klu xdpt tgk or dgr suara.. pasti sume org yg aku tgk, aku asik nmpak dia je.. hampesss tul laa.. ape ye yg blaku jika korg rindu?? huhu

ape yg blaku jika aku RINDU?? aku angau laa.. asik nampk dia je.. hehe.. gatal!!

2-HOMESICK??

itulaa.. aku jrg dpt HOMESICK.. tp baru2 ni.. aku rindu sgt3 kt mak.. xtahu nape.. pastu aku wat keje.. pastu xjd plak 2.. lg laa aku sedey.. bru laa aku tahu... aku ni penyedih org nya.. hakhakhakhak.. adeq aku kata, kak manje!!! huhu.. yeke aku manje??

oleh krn aku da sedey.. aku pun msg laa mak.. "mak.. rindu mak.. nak mak..." huhu.. air mata da terjurai.. haha.. kelakar plak klu di ingt.. lambatnya mak reply.. haa.. da meleleh air mata ni.. mak xhirau kan aku.. huhu..

setgh jam kedian... mak reply.. "klu gitu, mggu depan blik laa.. ley duk bwh ketiak mak.." huhu.. adeq aku nur tahu.. dia kata kak mmg manje... aku dala sedey ni.. manje ke aku??? wawawawa..

ape yg blaku jika aku HOMESICK?? aku ngis terisak2 smpai bengkak mata smbil gtahu... aku nak mak.. hehe

3-MARAH??

aku sound direct je ape yg aku xpuas hati.. hehe.. itu pun setlh dia tlh melakukan perkara yg sama sebyk 3x n x4.. aku xkn maaf kan mu lagi.. hehe.. biasanya aku marah n sound bkn depan org ramai laa.. tp kan.. ade jugak yg kena gitu.. hakhak.. siannnya.. aku xbape nak sedar laa.. sorry!!

ape yg blaku jika aku MARAH?? aku makan org.. huhu

4-MOODY??

aku malas nk bckap.. org tny pun aku kdg2 xjwb.. huhu.. sian la plak aku pk.. huhu.. maaf laa.. tp biasanya xde org ley wt aku moody.. sbb aku xpnh nak layan.. hehe..

tp... org yg biasa wat aku moody ialah hnya 2 org je penyebab ny..
1- mak tersayang
2- dia!!

dia mmg sll bhasil mmbuatkan hari aku yg indah jd suram.. huhu.. n dia jugak matahari aku.. yg sll mbuatkan dunia yg mendung mjd secerah mentari pg.. hehe..

ape yg blaku jika aku MOODY?? aku malas nak tgk n bckp ngn sesape... huhu

5-BUSY???

huhu... klu terlampau byk keje.. aku sgt xsuka di ggu.. nk tnya soklan pun aku xsuka.. so faham2 laa aku wt keje gane.. sbb aku xkan benti wt keje smpai aku rs nak benti wat.. huhu.. sape kol kena marah.. sape msg pun kena marah.. hakahakhak..

kec... ade pengecualian ke?? hehe..

kec kpd sesape yg aku rs aku syg.. ley laa ggu.. hehe... so sesape rs aku syg dia.. masa aku wat keje.. ley laa ggu aku.. anda sume pun ley laa men'try' nasib.. kot2 laa aku syg korg.. hahaha

ape yg blaku jika aku BZ?? jgn ggu aku!! faham??

6-SEDEY??

aku xluahkan.. tp aku biasany akn cari dia.. sbb dia laa segalanya.. hehe.. mak aku kata.. aku ni sengaL.. hakhak..

ape yg blaku jika aku SEDEY?? nak dia je laa.. wakaka

7-HEPI??

tetiap masa aku senyum.. kpd sesape pun aku senyum.. sama ade org yg aku xkenal ke.. org yg aku kenal.. lg2 laa aku senyum.. :)

lg pun... senyum ley menceriakan hari2 yg suram.. hehe.. n aku xsuka org masam kt aku.. huhu.. mcm aku wat slah je ngn dia.. huhu.. senyum2 laa sll.. sbb senyum awet muda.. hehe.. itu yg penting sebnrnya 2.. hehe

ape yg blaku jika aku HEPI?? senyum.. :)

8-NANGIS??

haa.. yg ni pelik skit.. huhu.. bila time aku ngis.. mesti aku nak org peluk aku.. huhu.. aku pun xtau nape.. ia ley kurgkan kesedehan di hati ini..

ape yg blaku jika aku NANGIS??? peluk laa aku.. wakakaka..

9-DEMAM??

yg ni biasanya aku tdo je.. tak kesah laa tonggang terbalik blik aku.. aku tetap akn tdo smpai aku rs aku larat.. mak kata aku lembek.. huhu.. kata mak ag.. bila aku demam.. aku tak ley tgk mak.. nnt makin demam.. hakhakhak.. tul ke? hehe.. itu.. kena tnya mak aku laa..

ape yg blaku jika aku DEMAM?? mau tdo.. xingt dunia.. huhu

10-SAKIT PALE??

bila sakit pale dtg.. ia m'ggu sume keje yg aku wt.. so aku memerlukan power mata pembantu aku utk mengurgkan sikit aku ny sakit pale..

tp klu ade org urut lagi best... hehe.. TIME KASIH UTK ASMA YG SUDI URUT PALE AKU YG SAKIT.. N PINGGANG AKU YG MERAGAM NI.. smg Allah mberi ganjaran pd ny.. hehe..

ape yg blaku jika aku SAKIT PALE?? nak asma urut pale ag.. hehe

sbnrnya entry aku ni aku wat khas/khusus utk ucp time kasih kt asma.. tp story morry ny punya laa pnjg.. hakhak.. teruk tul.. last2 baru nak gtahu.. aku mmg laa..

watever pun.. ASMA.. JASA MU KU KENANG.. time kasih.. hehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

FarHa said...

waaa nak jwb gok tp dok igt no1 sampai 10 mende wakaka..

per2 pon yg ha tahu ura syg ha sbb kalo ura bz ha buzz pon ura bls gok kehkeh..

weii org2 di luar sna!! jgn jels hakhak

piNky LuCiA said...

haha.. perasan!!

weekkk :P

mana tahu ura syg ha? haha.. bukti2..

Monkey D Luffy said...

kita ada banyak persamaan... :)

eh ini bukan statemen mengurat ek ;p

asma :) said...

chewah akak..bru nk time kasih ke.
da bape mgu da.hehehe
pape pn, asma xkisah laa..
sian kt akak ngadu sakit2.hehe~

piNky LuCiA said...

kapten : statement ngorat2 ngn aku.. tak jln..hehe.. ko jgn bmbg.. hakhak..

lg pun ko terlalu muda utk nenek mcm aku yg berusia 250thn.. hakhak..

piNky LuCiA said...

asma : waaa.. asma sgt baik.. nak ucp lama da.. tp byk keje.. n tak de idea.. td dtg idea.. so krg laa.. jgn laa marah adik ku syg.. hehe

FarHa said...

ala ura..malu2 pulekk..memang tak dopk bukti...tp ura tahu apa buktimye ceewaahhh mcm pak we mak we plak kahkah

piNky LuCiA said...

hahaha.. tulun3.. ade org ngorat ura.. hahaha.. kenyit mata sikit ;) haha