RSS

temaninya.. :)

hari yang banyak kerja. ketua aku emel. adik aku msg. itu laa.. ini laa.. macam2 hal. aku kena siapkan semua kerja before aku balik. kalau tak, mesti aku tak dapat nak holiday dengan hati yang senang.

sempena birthday DIA, aku temankan dia shopping. aku shopping ke? tak. aku tak shopping. dan tak pernah menyukai shopping.

kawan aku kata, memang laa aku tak suka shopping sebab aku tak de duit. aku kan masih belajar lagi. no!! kamu salah. walaupun aku ade duit. tak de duit. pokai. baru dapat gaji. or apa2 laa, aku tak pernah suka shopping.

kenapa aku tak suka?? kerana.. di shopping Mall, dengan ramai orang bersesak2. dengan kena berjalan untuk memilih sesuatu. dengan kena beratur panjang untuk membayar dan lain2 laa.. aku tak pernah menyukainya.

bila aku perlukan sesuatu.. aku pergi, aku beli, aku bayar. aku balik. no pilih2. no jalan2. no singgah2 tempat yang tak sepatutnya. kecuali KEDAI EMAS. hehe. itu pun kalau aku rasa ia menarik.

tapi tadi, dengan rasa hairan dan sedikit bangga, aku boleh dengan sabar menemani orang yang menyambut hari lahir nya hari ni dan dengan sangat bertahan aku melayani semua dan pelbagai kerenahnya. aduhai. kalau lelaki shopping lebih teruk dari wanita.

betul ke? aku rasa ia memang betul. sesi memilih. sesi mencuba. dan banyak lagi sesi2 yang lain. tapi aku juga tersenyum melihat pelbagai aksinya yang comel. haha.

apa hadiah aku padanya? aku tak tahu nak kasik apa. tapi bila aku tanya dia tak de apa, dia cakap tali pinggang. aku suruh dia pilih, aku bayar. senang cerita. tak yah bungkus. tak yah bukak kotak dan pembalut hadiah dan tak yah meremehkan diri dengan apa2 yang kecil2 gitu.

kan senang kalau semua orang macam aku. kasik hadiah dengan tidak berbalut. haha. aku suka membuat begitu. hatta kepada emak ku juga. haha. teruknya wanita macam aku. tapi, yang penting, ingatan. bukannya balutan hadiah tu.

siapa setuju, undian untuk aku...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 comments:

NoRT said...

aiseyy!! beli nasik lemak pon dia bungkus tau! huhuhuhuh...

piNky LuCiA said...

HEHE.. NASIK LEMAK TU DARI MAK TIMAH. NI DARI PINKY LUCIA.. HEHE. MAKAN TERUS JE.. :P

asis said...

gentlewoman btul..

Syarinie Amran said...

hehe
untung suami awk nnti yer :P

ehehe
awak selalu bz kan.
xcuti sem lagi ye?

piNky LuCiA said...

gentlewoman? tak pernah ku dgr. haha. tak de laa sangat. biasa2 je..

balik cuti sem 16hb ni. smpai 4hb julai. hehe. esoklaa.. tak sabar nak balik.. :P

FarHa said...

hemm jeles ha huhu...

ije said...

adeh. tak suka shopping. aa. best ni kalau dapat jadi geng sebab ije tak suka tunggu orang shopping.

tu kalau ije g shopping, g sorang-sorang je.

piNky LuCiA said...

waa.. ha jeles? nnti ura temankan ha shoping eh.. tapi kita pg tempat lain laa eh..

aaa ije.. tak suka. boring. huhu

cikguazrul said...

waaa, xsuke shopping ke?hehe.. nnt da keje msti shopping jd hobi.. hakhak

piNky LuCiA said...

mana abg arol tahu? pepandai jek.. ;p

haruan tasek said...

untung siapa jadi suami ko.... jimat budjet bulanan

piNky LuCiA said...

haha.. tapi kalau boley suami yang kuat shoping, macam mana pulak tu? haha

Monkey D Luffy said...

temankan aku plak

piNky LuCiA said...

bila kau nak aku temankan kau. just bagitahu je. ececece.. haha