RSS

suri rumah..

macam mana rasa nye menjadi suri rumah tangga ye? aku dalam mood membayangkan cara suri rumah tangga sepenuh masa.

tapi pada masa kini, aku rasa tak semua orang yang jadi suri rumah tangga sepenuh masa. kebanyakan dan majoriti semua perempuan or wanita bekerja. dan menjadi suri rumah tangga separuh masa sahaja. adakah mereka ni sempat nak jadi suri rumah tangga separuh masa? dengan rumah lagi nak urus. dengan anak lagi. (bagi yang ada anak lah.) dengan bebanan kerja yang tak pernah surut lagi.

kadang kala aku rasa kaum wanita sangat hebat. bagi yang hebat lah. bagi yang tak hebat pun ada jugak. bagi kaum wanita yang sangat hebat, mereka bekerja, mereka juga yang menjaga rumah, menjaga makan pakai suami. menjaga kebajikan anak-anak. hm.. wanita oh wanita..

tapi, apakah semua itu harus diselesaikan oleh wanita?? lelaki sang suami tidak menolong kah? atau dibiarkan saje sang isteri menyempurnakan semua itu dengan hanya memandang sebelah mata.

jawapannya adalah terletak pada kamu yang mencorak rumah tangga kamu. hehe..

kenapa rumah tangga? sebab setiap rumah mesti ada tangga. hehe.. selamat beramal ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

FarHa said...

haha elehhh td ngata kat ha nak akwen..yg die duk bygkan camne jd siru rumah tuh?? wkakka sengaL

NoRT said...

kawen je dulu...br hang tau camner rumah tangga tuh....

haruan tasek said...

bila tiba masa nanti semua tu boleh dihandel macam biasa je. jangan risau.

NuR said...

salam ziarah.

santeknya blog ni...
ada pink sana pink sini..
suka tgk..
hehe

HuRuL_AiNi said...

hoho...i like this entri....
true, camner kan nak urus semua tu....aku hidup single ni pun tunggang langgang, cemner pulak nanti kalau kerja & jd suri rumah jugak
bangun pagi2 awal sedia bekfes & beres all the baju sume....balik kerja nak rushing2 sbb nak masak lagi....pastu nak setel sume housecore lagi.....aku imagine pun dah rasa mesti penat giler kan....huhu

Monkey D Luffy said...

dah berangan ni

piNky LuCiA said...

aku bukan berangan sangat pasal nak jadi suri rumah. hehe. (tak nak mengaku..)

tapi persoalanku kini, adakah semuanya perempuan yang kena buat. huhu.. kemanakah si suami? huhu

asis said...

sape nama suri duk kat umah..
try tnye die ape rse

piNky LuCiA said...

hmm.. sape nama suri? angkat jari kaki.. huhu