RSS

nitemare vs sweet dream..

semggu ni.. keje aku asik tdo.. tdo.. tdo.. aku pun tak tahu nape.. aku sgt penat.. aku rs mcm len mcm je.. huhu.. 'len mcm' yg mcm mana 2? hahaha.. ntah laa.. my b, aku nak demam kot.. huhu.. tp kerongkong da start sakit.. batuk, da start ade.. hmm.. ape org kata? tnda2 awal utk dapt penyakit.. mata aku pun tak bape selesa, my be rindu kt speky aku yg lesap ntah ke mana 2, hukhuk..

hmmm, bila tdo, ade je benda yg nak di mimpikan.. citer2 best, citer tak best pun ade, adehhh laa.. bila terjg rs nk ketawa pun ade.. mahu tak ketawa mimpi pelik2 je.. hmm, kdg2 bangun air mata da pun membasahi bantal pemberian sepupu ku itu.. waaa.. ape yg aku tngisi..? adoilaa.. membazir air mata tul laa, kan?

**********

sesampai ny aku di umah.. umah ku sunyi.. tiada sesiapa.. pintu terbuka luas.. seluas hamparan permaidani umah ku.. waaa.. kenapa plak ni.. seawal jam 4am pintu da buka, nak smbut aku ke? hmmm, aku memberi salam spt biasa.. lalu ku jejaki tgga.. hahaha.. kali ni aku baik.. aku mula kan langkah kaki ku ngn bcaan bismillah, aku tersenyum, knp dgn aku ni??

hmm.. aku msuk ke dlm.. aku jengah.. ku pggil mak, ku pggil ayah, tiada jawapan.. ku pggil lagi amin, nur, mah, cik, sume diam membisu, tiada lgsung jwpan dr mereka.. ke mana kah mereka.. penat2 aku balik dr kL, tak de sorg pun smbut aku..

hmmm, yg menghairankan aku, dgn ape aku balik? aku baru menyedari nya, aku tersedar apabila aku sudah berada di tgga umah ku yg tersergam nan indah ini, aduhai.. adakah aku bermimpi?? aku sapu mata ku beberapa kali.. tp aku masih berada di umah ku.. aku bukan bermimpi, hehehe.. hati ku riang, waaa.. skrg da ade kt umah.. hehehe

sekali lgi, mak, ayah, sume tak de sahutan, aku naik heran da ni, aduhai... mana dorg pg ni, sekali aku pusing blkg, waaa... besar nya, ape ke benda ni? hah? gorilla? aku pun blari sekuat hati, lari, lari, lari, smbil berlari aku masih bfikir.. patutlaa kt umah aku tak de org, sume lari dr gorilla kt c2, huhu..

"akak.. akak.. bangun kak.. solat.." kata qilah..

waaa..td rs tak mimpi.. skrg da bgun tdo.. hahahaha.. mmg sengaL.. cis, otak ku sgt sengaL, klu ye pun mimpilaa benda lain, aduhai..

***********

"eh.. sape kasik bunga ni? hmm.. rose lagi.. puteh lak tu.."
waaa.. ape maknanya ni.. ku belek2 ia, ku cium2 ia, ku pgg.. waa.. sejambak bunga rose puteh..

"hmm.. ntahlaa kak.. td org antar.. kata nya utk akak.." kata qilah..

"hmm.." hny itu jawapan ku..

aku try meneka.. sape yg bg? my bf? my hubby? my pakwe? waaa.. adekah ke3ny org yg lain2? hahaha.. sama je kot.. sengaL laa.. tp klu dia, dia da tahu aku mmg tak suka di kasik bunga.. hmm.. adakah dia mimpi yg indah2 semalm smpai rini teruz antar sejambak rose pd ku?

tp hati ku gembira.. hahaha.. adkh aku jg tlh ilang pedoman? tak kesah laa.. bunga free.. hahaahaha.. tp kan tak elok mbzir.. baik belikan aku baju ke, makanan ke, selendang ke, kasut, atau ape2 laa, yg lebey berfaedah..

hmm, tp hati pompuan mana yg tak suka bunga.., aku just tak suka dia membazir, hehehe..

kring..kring..

adusss.. tersentak aku.. jam loceng ku da menunjukkan waktu zohor.. huhu, aku mimpi indah rupanya, smbil tersenyum,. waaaa...

**********

hm.. tdo sebenrnya best, tp bila da tdo.. badan aku akan penat sgt.. itu yg aku tak suka 2.. aduhai.. tdo oh tdo..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Monkey D Luffy said...

ko ada mimpi aku tak?

piNky LuCiA said...

hmm.. aku mimpikan ko malam ni la.. ko nak aku mimpi pe? ko dtg rompak istana aku, ley? hehe