RSS

cinta.. sayang.. kasih..

oleh krn aku tension.. tak de laa sgt.. hehe.. aku ngah merayap terbang ke blog2 yg aku rs minat.. hehehe..

"..Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi.
Cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam.
Di mana ada cinta, di situ ada kehidupan, manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.
Andai kita mencintai,jangan dipuja cinta seperti bunga kerana ia akan layu juga akhirnya. Biarlah Cinta itu seperti air sungai yang mengalir kerana ia akan mengalir buat selamanya selagi hayat masih ada.
Mencintai bukan bererti memiliki, memiliki bukan bermakna menakluki, cinta itu memerlukan pengorbanan dan kesabaran.
Rindu, cinta, kata hati mesti diterjemaahkan dalam bahasa yang jernih.
Marah, luka, duka jiwa mesti ditumpahkan dengan suara lantang.."

aku terbc kata2 ni dalam blog "dari setulus nama sebuah cerita".. rs sgt sayu.. tetibe je.. haha.. ntah.. mcm menusuk dalam kalbu je.. adoi.. aku sedg menjalani tempoh jiwang.. krn mu laa ni kapten.. tlh menularkan virus2 cinta + jiwang masuk ke blog ku.. hukhukhuk..

bagi aku cinta + sayang adalh berbeza antara individu.. kita cintakan bf.. syg kan kwn.. kasih kan ibu ayah.. sume tu.. membawa maksud cinta.. tp ia di terjemah kan berlainan..

ape aku nak gtahu kt sini.. klu kita cinta syg kasih kt seseorg jujur + ikhlas.. kita tak kan kehilangn cinta syg kasih 2.. walaupun org tu da sakit kan hati kita.. da kecewa kan kita.. cinta syg kasih 2 tetap ade utk ny.. dan kita akan sll rs ingin memaafkan dia.. ape pun yg dia lakukan.. krn cinta itu membawa penderitaan tapi tak bermakna kita berdendam.. aku sgt setuju..

warkah berlagu pilu utk sahabat ku cah.. :P

"cah.. pd mula ny ura sgt kecewa ngn cah.. krn jnji kita.. walau di mana kita berada kita akan ttp keep n touch.. tp.. bila cah kwin.. cah diam.. tp skrg.. ura da dpt time.. ura ade bncg ngn mak.. mak kata.. sahabat yg baik adalah sahabat yg faham akan situasi sahabat nya.. faham ape yg sahabat ny lakukan.. setiap org ade masalah.. n cara ny sendiri.. so kita kena laa time sesuatu ngn fikiran terbuka.. org yg da kwin ngn lom kawin lain situasi nya.. skrg ura da mula memahaminya.. jgn bmbg.. walau ape pun cah lakukan.. ura tetap akn sokong + memaafkan cah.. sbb ura syg cah seadanya sbg sorg sahabat.."

waaa... knp aku feeling ni? adoi.. rs mcm nk ngis pun ade.. huhu.. tp ape2 pun yg blaku... sesekali dia da jd kwn aku.. smpai bila2 dia akan kawan aku.. :)

aku syg kan sahabat kawan member teman + sewaktu dgn nya laa.. hehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

FarHa said...

hermmm...no komen
memang betul kehidupan org dah berkahwen ngan lom kahwen tak smaa...bukan bermaksud ha tak nak phm situasi die tp dah keadaan yg wat ha jdi gini..maafkan ha...

Monkey D Luffy said...

dah kawen memang komitmen pada suami / isteri kenalah lebih.. ;p

Basuh Baju said...

syok kata2 tu..

piNky LuCiA said...

ha : ura tak perli ha.. ura cuma rs bsalah pd cah. ha tak de salah pun.. hmm.. jgnlaa sedey3..

kapten : ko klu bab kwin.. cepat aje.. hehe

basuh baju? : hehe.. aku "teramik" kata2 tu kt blog org.. best... "terbekenan" kt hati ni.. hehe

deennasour said...

wah cinta!
hehe.
bak kata tagline filem SEPI,
"cinta tak datang hanya sekali,"

piNky LuCiA said...

haha.. ko deen.. klu pasal jiwang karat berkarat ni.. cepat aje..

tp aku sokong.. cinta tidak dtg hnya sekali.. ia dtg sehingga wat kita bahagia.. waa.. aku lak jiwang..virus mu sudah menular.. hehe