RSS

ape hak kita???

ape hak kita nak jugde org? ape hak kita nak blame org? or kita rs kita ni da baik sgt laa??

hmm.. aku kdg2 tak faham ngn manusia yg sgt sengaL.. yg suka sgt nak blame org.. yg nak cari slah org.. terutamany pompuan.. haaa.. aku tak kata lelaki tak penh wt eh.. tp yg sll ngata kt org ni.. biasanya pompuan laa.. mostly laa.. ade gak pompuan yg baik mcm aku ni.. wakakaka.. aku kan selamanya baik.. aku sebenrnya tak de laa baik.. tp perasan baik ade.. wahahaha.. terlebey sudaa..

hmm.. knp manusia nak salahkan org? knp kita nak sesuka hati jantung limpa paru2 ngn isi perut sekali nak judge org.. mana kita tahu dia tu jahat? dalam erti kata sopan sikit.. hahahaha.. mana kita tahu dia tu tak baik..? sopan tak? waaa.. sopan3.. hahaha

so.. ape yg terjadi adalah hak milik seseorg.. jd.. nak tahu story morry asal.. kena laa tnya tuan punya diri.. jgn bila da dgr khbar angin.. ooo.. dia ni gini.. dia ni gitu.. wah3.. sesuka hati sesedap rs korg je eh... aduhai... ni laa mulut manusia..

klu mulut tempayan.. aku ley laa pg tlg tutup kn laa.. klu tak de org nak tutup.. ni mulut org.. so.. aku pun tak reti gak nak tutp..

dan se hal lagi... hehehe.. jgn suka sgt mengata org.. nanti kita diri sendiri.. sape ssh??? mereka n family mereka... waaaa.. ayat tak bley blah.. so sebelum jugde org.. blame org.. pk laa dulu ape impak ny.. ape dampak ny.. ape kesan nya.. eh.. tak ke sama sume tu?? (impak dampak kesan???) kon pi us.. huhu

so.. mari laa kita sama2 muhasabah diri sendiri.. waaa.. aku sgt baik hari ini.. hakhakhak.. korg ok kan?? hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

RIORASHID said...

bukan hak, tapi judging tu dah jadik sifat dasar manusia. tak salah nak judge seseorg asal jangan membuat kesimpulan dan berpegang pade kesimpulan tu.

blaming org bagi sesetengah manusia dah jadik hobi, tapi hobi kejiwaan yg tak berfaedah... lantak ajelah sampai mereka sendiri admit hobi mereka tu tak penah bawa apa2 manfaat unt diri & sekitar mereka.

piNky LuCiA said...

waaa.. setuju3..