RSS

study..

kerja semua kebanyakkan nya dah ku settle kan.. tinggal sikit2 lagi.. ade kerja. tapi tak banyak sampai aku pun naik pening. sekarang, tahap kepeningan ku turun menjadi 20% sahaja. hehe. aku sangat lega.

kini sedang memikirkan nak siap kan asigment teknologi pengajaran.. aku kena present rabu ni. ni last presentation aku. waa.. sangat lega. aku suka group awal2. sebab akhir2 aku tak semak otak nak fikir tentang asigment dah.

aku suka keadaan dan suasana belajar. kalau boleh, aku nak sambung sampai PhD.. tapi tengoklah mak or suami kasik ke tak.. hehehe.. dan tertakluk pada diri ku jugak.. sebab aku yang nak belajar kan..

kenapa aku suka suasana belajar? aku pun tak tahu kenapa. dalam hidup aku ni, banyak yang aku tak tahu mengenai diri ku. aku entah faham entah tidak dengan diri ku ini.. waaa.. ade jugak orang macam ni.

tapi belajar lebih seronok dari kerja, itu lah yang ku rasakan saat aku menjadi cikgu dulu. dan sekarang, aku sambung belajar. belajar untuk mengajar yang lebih mantap. hehe. jadi cikgu seronok. dikelilingi dengan student yang macam2 jenis perangai. tapi buat masa sekarang, kalau di beri pilihan, pilihan utama aku adalah ingin sambung pengajian aku ke peringkat yang lebih tinggi. :)

tapi tak semua impian tu, akan jadi kenyataan. aku hanya mengimpikan saje. kalau tak dapat, tak kesah lah. kalau dapat, alhamdullillah.. hehehe..but macam yang kita tahu la, setiap orang nak impian dia tercapai.. so tolong lah sesiapa yang baik hati mendoakan aku. :)

2tahun lagi aku akan posting, macam tak percaya pun ade. dah 2 tahun kat sini, hoho. tapi alam belajar memang best.. sesiapa yang dah bekerja je yang tahu perasaan ni, dan merindui saat belajar dulu.. hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 comments:

joegrimjow said...

suasana blajar buat kite smkin swonok untuk blajar

piNky LuCiA said...

:) betul3.. hehehe

Firol said...

kalau tengah blajar baik teruskan..
jangan berhenti..semnt tu ada..

macam gua ni nak sambung liat dah

Firol said...

*semangat

piNky LuCiA said...

aaa laa kan.. sementara semngt masih ade..baik sambung kan.. hehe

fix said...

ustazah stdy rajen2..hihihi

piNky LuCiA said...

fix.. ade ke org stdy malas2.. hehe

NuR said...

salam..

besh kan waktu belajar?
akak teringat time belajar dulu..
ni impian nak further master pun tak tau lagi mcm mana..
tapi nak sambung gakk!!
hehe...

chaiyok2..
jadi first presenter memang besh. sbb takkan ada org akan cilok idea kita..hehe..

take care =)

piNky LuCiA said...

smbg laa nur.. kalau ade kesempatan.. sebb bljr tu manis laa.. hehe

Monkey D Luffy said...

baik ko jd lecturer sebab ko suka suasana cam tu kan

laki cikgu kimia said...

blaja x penah rugi weh!

piNky LuCiA said...

waaa.. lecturer ke? memang aku ade fikirkannya.. tapi itu adalah dlm perancangan.. akan datg tak tahu lagi..

ustazah pun best pe.. :)

piNky LuCiA said...

bljr memang tak rugi pe2.. untung ade laa.. hehe.. cikgu kimia tak nak sambung ke?