RSS

syg ny aku se0rg kwn..

pg2 da kena bgun..aduss mata nak tutp.. wey.. ustazah kata.. sape yg ssh nak bgun pg dia byk dosa.. pesan ustzah tu.. sll aku gunakan utk kejutkan diri sendiri.. wahahaha.. takut ngn dosa rupanya.. tp tiap2 hari wt dosa.. huhuhu.. ape nak jd laa..

kwan.. aku syg sume kwn2 aku.. klu ley.. aku tak nak kwn2 aku wat dosa.. dn ade dosa free mcm aku.. waaa.. aku nmpak ke dosa aku tu free2?? huhu.. bukan.. aku mmg tak ley nampak.. bape guni baja or beras or padi.. (hmmm..guni ape ag eh yg besar2???) atau bape bukit.. bape lurah.. bape gunung dosa aku.. tp aku rs byk laa..

nak tahu?? aku ni sorg yg bckap main lepas je.. klu aku tak puas hati.. aku tegur.. depan2 tu jugak.. tak main doh tahan2.. klu tak.. aku tak ley wt keje lain doh.. asik ingt je.. so kira lazer era laa jugak.. huhu.. itu laa.. aku ade gak nak ubah tak nak bg lazer3.. ley laa sikit2.. dulu.. aku main sembur.. basuh sesuka hati je.. tp skrg.. aku tggu 3kali dia wat.. pastu masuk kali ke4 dia wat ag.. aku pun.. makin sembur basuk gasak habis2an laa...

aku rs da sgt bangga dpt mengubah diri ku yg da berusia hampir2 mencecah 250thn ni.. walaupun hny ngn sikit perubahan.. wey.. bukan senang wey nak ubah diri sendiri.. da lama aku hidup ngn cara ni.. pastu.. nak ubah.. mmg salah satu benda yg sgt mencabr.. kdg2 rs nk give up.. tp... aku terus kata kan aku kuat.. aku bley.. (kena bg perangsang pd diri sendiri wey..)

akhirnya aku ley jugak ubah sikit.. huhu.. baru sikit.. byk ag benda nak kena ubah jd baik ni.. huhu.. bila laa aku akan tul2 baik.. wakakaka.. sengal..

hmm.. adakah aku nyesal utk berubah?? sikit pun tak.. dgn umor ku yg makin lanjut.. aku seharusnya berubah.. hukhukhuk.. tp hari ni.. hari bersejarah lagi.. aku sound direct sorg kwn aku lepas kelas td.. waaa... knp aku gini..?? hakhakhakhak.. mcm tak caya yg aku ley wat gitu ag.. huhu.. perangai lama kdg2 dtg blik..

ape yg aku tak puas hati ngn dia??? yelaa smpai aku ley sound direct depan2 tu gak.. tp kan.. aku rs masa aku sound tu.. org tak de.. tak baik wey sound depan org ramai.. (hehehe.. mcm laa aku tak penh wt.. hakhakhak..) tp ntah laa.. my b sbb aku dilindungi oleh satu kuasa tak puas hati menyebab kan aku da tak nampak org lain.. tak tahu laa plak..huhu

ape kes ni??? kes ny.... member aku ni 'dye' rmbut.. eh.. mcm mana nak eja eh?? aku pun tak tahu.. tul laa tu agaknya.. kpd sesape yg pndai.. tlg betul kan eh klu slah.. wakakaka..

aku mmg pntang org dye rmbut.. menurut ape yg aku bljr.. org yg dye rambut.. mandi wajib tak sah.. amik wuduk lg laa tak sah klu benda besar mcm mandi wajib pun tak sah.. klu mandi wajib tak sah.. mcm mana nak solat.. mcm mana nak wat ibadat lain?? klu tak sah mandi wajib.. jawab ny ibadat lain pun tak sah laa.. nak kata pe ag.. sume da tak sah.. pastu klu dia tak tahu itu tak sah.. mcm mana?? bape byk dosa yg dia nak tggung utk dosa kejahilan yg dia sendiri ciptakan????

aku syg dia sbb dia kawan aku.. aku tak nak dia wat dosa.. aku tak nak kawan2 aku masuk neraka.. tp aku sgt salah.. sbb aku mmg tak ptut sound dia direct + lebey2.. tak ley ke aku gtahu elok2.. tp td.... ntah laa.. aku terus je serbu tnpa terfikir ape2.. aku pun tak tahu... my b sbb aku takut kwn aku wt slah dn wat dosa free3 je.. my b aku sgt takut dorg wat dosa lama2..

kasih ny aku pd seorg kwn.. tp aku tak pndai nak tunjuk.. hmm.. kdg2 rs mcm ade sedikit sifat kelelakian dlm diri ku.. bukan aku yg kata.. ade member aku kata aku gitu.. skrg baru aku rs.. tp... ntahlaa...

pd mu kwn.. aku mintak mf ampun sory.. atas sume kesalahan yg aku lakukan td.. ku susun 20 jari memohon nya.. maafkan aku..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

pink_butterfly said...

alamak! daku mls nak mangun pagi!

Misz_zana85 said...

yang lepas jdkan ikhtibar
P/s: kehilangan member merupakan memory plg pahit..huk~

FarHa said...

hermm bgus gak ura sound direct g2...sekrungnye lepas satu beban akhirat..

ha kat sini susahnya nak wat..ura bygkan jiran2 sebelh bilik ha nih masing pakai bju mcm telanjang je..ha tak tahu nak gambarkan camner..

setiap kali ustazah farahwahida ckp..tegur lah jiran2 awak..nanti di akhirat die akan salahkan kita...ha takut sgt..tp mcm mana ha nak lakukan semua nih...nak tegur kita pon..dier tgk kita berpakaian tutup gini mcm pandg apa je..mcm kuno sgt pemakaian kita..

entah la ura..byk sgt perkara yg tak mampu kita nak lakukan..means berdakwah...

piNky LuCiA said...

rama2 : bgun pg murah rzki tau.. jgn malas2 ag.. hehe.. (pssstt..aku pun kdg2 malas gak bgun pg.. hakhakhak)

zana : aku tak kesah sgt klu ilng member yg tak baik.. klu ilang member yg baik. itulaa yg haru tu.. hmm..ntahlaa.. my b aku ptut lebey hati2 ngn mulut lazer era ku ini.. hakhakhak

ha : tq3.. lega hati ura.. tp ura tahu patutnya ura tak yah laa rs salah or pe3.. sbb tu mmg tggungjwb.. tp ntahlaa.. my b dia kwn kita kot.. huhu..
diluah mati mak.. ditelan mati ayah.. tak mahuuuuuuuuuuu... hukhukhuk

Monkey D Luffy said...

aku pun malas bangun pagi... ko nasihatkan lah aku ek...

piNky LuCiA said...

hakhakhak.. ko mmg..

DeQku said...

Assalamualaikum Ra..

Pe yg Ura buat mmg betul dan berani. Aku pun xtau bleh wat x kalu aku duk tepan mu.Well, kite x perfect tapi skurang3nye lepas ni kite kena berusaha utk mengubah kekurangan yg kite ader.Chaiyyok3 Ura!

piNky LuCiA said...

tq3..tp kan.. aku tak salah kan? huhu.. waaa.. tak kesah laa.. tq atas dorongan..