RSS

antara 2..

bila ade 2, yg mana harus di pilih?
kamu atau dia?
bila aku syg.. yg mana harus aku syg?
kamu atau dia?
bila aku rindu, yg mana harus ku rindu?
kamu atau dia?
bila kasih terpatri, di mana harus ku lestari kan kenangan?
dgn kamu atau dia?

hmm..
klu la hidup semudah a b dan c,
sesenang 1 2 dan 3,
klu laa hidup ini tak sepayah membina Taj Mahal,
tidak sesusah membuat tembok besar china,
alangkah bahagia nya seorg aku,
betapa gembira nya diri ku..

tapi..
aku sedar,
aku tahu,
semua yg akan ku lalui,
yang bakal aku tempuhi,
adalah jalan yg penuh berliku..
kerana sume nya ingin menuju
ke matlamat yg satu,
jalan kebahagiaan,
jalan ketenangan..

hmm..
persoalannya kini,
adakah aku mampu untuk memilih?
adakah aku mampu untuk mencapai,
terus ku genggam erat,
dan tarik ia ke dakapan ku
supaya aku tahu dan yakin,
dia mmg milik ku..

adakah masih terbuka peluang utk ku?
adakah masih ada sesuatu yang tersisa pd ku?
adakah aku masih mempunyai pilihan?
hidup ku kini dilemma..
antara 2,
kamu atau dia?

siapakah yg harus ku ukir nama ny di sanubari?
siapakah yg harus ku lestari kan kenangan bersama?
antara kamu atau dia?

niat ku,
tidak mahu mengecewakan sesiapa..
andai harus ku undur setapak
atau maju setapak,
yg mana harus ku langkah?
kaki kanan ku berkata,
ke depan wahai tubuh ku..
kaki kiri ku mencelah,
kebelakang wahai tubuh ku..

aduhai..
mana satu ni?
otak ku berpusing,
ligat..
jawapannya hanya satu,
kamu atau dia?
tp yg aku tahu..
dulu.. kini dan selamanya..
kamu dan dia adalah permata hati ku..

kerana tiada apa yg berbeza,
kamu dan dia, adalah sama..
:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

noorafiqah said...

salam..
rekaan sdiri ka??
pndai akak mengarang sajak..;)

piNky LuCiA said...

hehehe.. time2 free je karang.. time2 serabut.. tak ley karang gak.. tak best pun.. main hentam je tu.. waaaaa..

syariniey said...

ada bakat cik pinky niey ^_^

syariniey said...

halu2..kamu di tag.check out on my page ya ^_^

donmny said...

TUAN/PUAN/CIK

Blog ini telah di'link'kan ke blog saya bagi perkongsian maklumat. Harap tak keberatan. T kasih

apisz said...

Keistimewaan Bau Ketiak Lelaki...
Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensylvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan dan melancarkan perjalanan haid. Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America, sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam ujikaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian disapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang...

Lepas ni boleh la bagi orang pompuan cium ketiak orang lelaki tanpa rasa bersalah...hahaha.

piNky LuCiA said...

syariniey : hehehe.. tak laa berbakat sgt.. time free je..

waa.. tag aku lagi.. ko mmg rajin tag org kan.. aduhai..

donmny : tq.. nnt kita share matlumat eh.. hehe

apisz : hai.. ape kes plak bau ketiak lelaki ngn sajak aku.. wakaka.. tak pe2.. nnt aku balik peluk ayah aku.. org lain.. aku tak mau.. waaa... anak yg baik.. hehehe