RSS

tonggang terbalik

selsema. batuk. alergic. + demam = rindu mak. hahaha. selalu je waktu ditimpa sakit macam ni, aku teringat layanan mak kat rumah. super special. makan ubat mak ambik kan. air mak kasik. makan mak panggil. ubat mak beli. wah! alangkah bahagianya aku jika aku berada di rumah sekarang.

bila dah sakit macam ni, memang 203% hidup aku tonggang terbalik. macam mana tak tonggang terbalik. aku tak larat nak kemas bilik. tak larat nak susun semua buku-buku. tak larat nak buat apa-apa. pegi kelas. balik kelas terbongkang atas katil. tapi kalau kat luar kelas, berlagak cool dan macho. kononnya boleh tahan sakit. dalam bilik, terbongkang aku berselimut dengan comforter yang comfort itu. kipas pun tak bukak. lampu pun off. haha

memang dunia aku sedikit kelam kabut kalau aku dah tak larat. hmm, fikirnya nak mak. nak mak. nak mak. hehe.

balik nanti peluk mak lama-lama. banyak-banyak. hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

Azuan said...

anak mak ustazah ni...hohoo

piNky LuCiA said...

hahahaha.. memang pun.. jeles laa 2. haha

Fitrihadi.com said...

rehar ar jap..uii tak baik untuk kesihatan kalau selalu tunggang langgang je..ok?

piNky LuCiA said...

hahaha.. time tak larat je tunggang langgang.. time larat.. i cantik. hahaha

mazhad said...

"bila mula skolah demam pun datan yelah sayang">iklan mee maggi. huhu...papa pun cheart2kan diri if btoi2 rindu mak. nnt mak risau lak.

piNky LuCiA said...

hahahaha.. dah lama tak dengar iklan tu.. haha.

mak selalu risau. sihat tak sihat, risau aje kejenya.. hehe