RSS

adakah aku nampak macam cinderella?

"cinderella... cinderella... cinderella..."

terdengar laungan seorang lelaki memanggil seseorang.. aku toleh kiri, aku toleh kanan, ku toleh belakang. ku pandang ke depan.. siapa cinderella yang dia maksudkan? AKU KE? ish3.. mustahil.. mustahil.. mustahil...

aku tanya, "kamu bercakap dengan saya ke? mana ade cinderella kat sini." dia menjawab "yela kamu macam cinderella.." aku jawab lagi, "kalau saya cinderella, saya pakai kasut kaca.. ni bukan kasut kaca, ni kasut crocodile.." dia ketawa..

hmm, adakah aku nampak macam cinderella? dengan kelopok mata yang bengkak. dengan muka yang naik jerawat 2 biji. dengan bibir ku yang kering. haha.

hmm, walaupun rasa bertuah tetap ade. sebab ade orang panggil aku cinderella. cinderella kan cantik dan manis. cinderella mana tak cantik.. means, aku ade jangkit-jangkit laa sikit tu dengan cinderella... hehehe. (tolong berhenti perasan boleh tak?dush3.. tumbuk mata diri sendiri sampai lebam!!! ngeh3..)

hmm, cinderella pun cinderella laa.. sebab kecantikan itu abstrack di mata semua orang. ia tak sama. janji aku tetap jadi diri sendiri. bukan jadi orang lain. malas nak hipokrit dah sekarang. apa nak jadi, jadi laa.. hehehe.

kerana aku hanya lah insan yang bernama, Azura... bukan cinderella..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

aku dan hidupku.. said...

azura = cinderella.
ini bermakne muka kamu masih tetap berseri wlpon pucat. wkpon berbibir kering. owg yang memamdang kte dengan mata hati akn taw mnilai kecantikan sesorang 2...
so u cinderella????
mesti la...

piNky LuCiA said...

hahaha.. ade plak macam tu.. kalau i cinderella.. cinderella nak jadi apa? hehehe

kecantikan itu terletak pada mata si penilai.. kan?

hana devushka said...

kamu bukan cinderella..sbb kamu ada adik yang baek..kamu xde kakak tiri yg jahat..haha~

tapi kamu mungkin sleeping beauty..sbb suke tido lame2..haha~