RSS

kenapa nampak lain?

al-kisahnya... tempoh hari, aku duk godek-godek fb.. boring. banyak keje. tapi tak boleh nak buat. bising. blur. bila time nak mengarang, kalau blur, memang susah. huhu. so layan mata jela.. habis cerita.

so... jumpa fb siapa entah. lelaki. promote dia nya baju. hmm, memang dah jadi trend orang berbisnes dalam fb sekarang. mana tak nya, lebih senang. upload gambar. tulis-tulis sikit. next tag orang yang rasa dia boleh beli. hehehe. duk diam-diam dengan hanya membuka fb tengok komen. kalau ade orang nak, dia order. tak nak. itu hak masing-masing.

last, aku sangkut pada baju kaler orange ni. hmm, cantik. aku tanya en.Dia.. hehehe. dia jugak cakap sama macam aku. cantik. tapi betul ke cantik. confuse jugak. sebab dalam gambar, semua nampak cantik. huhu.

ku tanya. "Yang, i nak baju ni. boleh i order?"
dia jawab. "order la."
2 minit kemudian. aku cakap. "Yang, i dah order."
dia balas balik, "ok."

kata aku dalam hati. senang nya lelaki. tak tanya banyak. order laa. ingat kan nak laa tanya macam-macam. tapi order la.. aku pun. klik. klik. klik. dah siap order. haha. kejap nya. esok lusa sampai laa tu. pastu buat apa yang dia suruh. then, settle.

hari ni, dah dapat baju nya. wah. no penat untuk shopping. no penat kaki. no keluarkan peluh. no. no. no. just tunggu aje. patutlaa orang suka shopping on9. tapi ini untuk percubaan je. tapi aku rasa sedikit kecewa. sebab apa yang aku tengok, macam tak sama ngan yang kat luar. haha.

dah agak dah. memang apa yang ade di dalam gambar mesti ade sedikit perbezaan ngan apa yang kita lihat di luar. tapi tak kesah pun. aku pakai apa pun, tetap cantik. hahaha. ku berpegang pada falsafah itu.

nanti, lepas aku pakai, aku akan buktikan aku memang cantik. tunggu. hahahaha. biar aku perasan sendiri. sebab kalau nak tunggu korang puji, zaman bila entah baru nak puji. hehe

nak sambung buat slide presentation untuk esok plak. hehe. chaiyok3..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Aujinz said...

belum penah lagi shopping online...ngeh ngeh ngeh

aku dan hidupku.. said...

heheheehe
falsafah pe????
law cantik pakai ape pon cantik??
awk mmg cantik pon...

piNky LuCiA said...

aujinz..

nak shopping boleh. tengok benda laa.. hehehe.. tak boleh main hentam je.. huhu

piNky LuCiA said...

aku dan hidupku..

falsafah yang "bila kita pakai apa pun kita akan nampak cantik"

hahaha.. kena percaya dulu baru boleh buat.. lalala~