RSS

Sungai Besar, nantikan kedatangan ku.

Assalamualaikum.


Salam penuh mengantuk di mata kerana semalaman aku tidak tidur hingga ke saat ini. Mata sudah makin kuyu.

Setelah penat melalui perjalanan yang mengambil masa empat jam, badan aku kepenatan. Sebenarnya perjalanan ke Sungai Besar hanya memakan masa 2 jam. Tapi apakan daya, tersilap tayar kereta semasa memusing. So terlepas simpang. Ketawa.

Setelah pusing ke sana ke mari.
Setelah melalui ladang pisang, ladang kelapa sawit, ladang tebu, sawah dan sebagainya, akhirnya penat itu berbaloi.
Akhirnya sampai jugak aku di rumah Puan Farha.
Simple. Rumah orang baru kahwin. Biasalah. Bagi aku, ia perkara biasa bagi orang baru kahwin. Tapi Puan Farha asyik cakap malu, sebab rumah kosong. Senyum.

signboard di Sungai Besar, tidak begitu banyak.
Ia sangat menyukarkan kami untuk meneruskan perjalanan. Ketawa. Atau kami yang tidak pandai membaca signboard? Ketawa.
Tak kesahlah. Perjalanan hari ini, tidak membuatkan aku tension dan stress. Sebab macam-macam cerita yang kami kongsi. Walaupun sudah 4 tahun kami kenal. Ketawa.

Jutaan terima kasih buat Nad & Azhar kerana sudi menghantar aku ke sini.
Senyum.

Bersyukur apa yang ada adalah perkara yang perlu pada permulaan perkahwinan. Ada sesiapa setuju tak? Harus setuju, walaupun kamu katakannya tidak. Ketawa.

Agak-agak, bila aku nak boleh hidup berdua macam ni? Dah boring dah ni. Ketawa gatal.





hati yang berkata :
"Kini, aku berjanji padamu sayang. Aku akan menjadi seorang isteri yang baik. Senyum"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

FarHa said...

Malu2 pon, tempat tido first class oooo~haha hope dok serik mari sini lagi deh dan masa tuh ada doh brg2 wajib setiap umoh muhahha

yup, bersykur itu sgt2 perlu sebab dengan bersyukur dgn apa yg ada (lagi diawal perkahwinan) membuatkan kite rasa bahagia sgt2~lagi2 di samping org yang tersayang hehe~

deAnza-wAnda said...

g sungai besar ekk... msti best eyh??

Fitrihadi.com said...

bunyi macam dah nak kahwin je ni.. bila lagi?? hehe

Nobita Sensei said...

syok ke kawin..hehe

piNky LuCiA said...

ha..

tQ atas penyediaan tilam yang empuk lagi enak itu. hilang segala kantuk di mata. hahaha.

nak bahagia jugak. hehe.

piNky LuCiA said...

deAnza..

hahaha. best. sebab sesat. haha

piNky LuCiA said...

fitrihadi...

kalau ade jodoh, adelaa tu. tggu dengan sabar je. =)

piNky LuCiA said...

nobita sensei..

kawin dulu, baru tahu syok ke tak. hahaha.