RSS

bulan Januari yang bertimpa-timpa msalahnya.

selamat pagi Malaysia untuk semua.

senyum di pagi hari adalah perkara yang baik.
maka, jom kita senyum beramai-ramai.
ketawa.

sekarang, sedang menyiapkan banyak kerja dalam satu masa yang sama.
eh, tak pening ke?
pening + blur + sakit kepala + sakit jiwa + serabut + tak tahu nak buat apa + 2011 macam rasa yang bersarang di kepala.
muka aku tak boleh menyembunyikan keserabutan yang ada di minda.
ketawa.

en. Hati : "bila u pening + serabut, dengan i sekali pening + serabut. cuba u cool down sikit."
aku : "nampak sangat ke i ni ngah serabut?"
en. Hati : "yela. i yang macho ni pun dah jadi serbut serabai dah bila tengok u serabut."
aku : "i yang serabut, u yang berjangkit. salah siapa?"
en. Hati : "salah u lah ni." ketawa.
aku : "i plak." ketawa bersama.
en Hati : "u tak pandai nak sembunyikan bila u serabut. seolah-olah u je yang banyak masalah kat dunia ni, orang lain tak de masalah. u cuba releks, cool. orang lain pun ada masalah jugak macam u. fikir satu persatu. jangan fikir semua dalam satu masa. tu yang serabut tu." senyum.
aku balas senyuman itu. tapi terasa tawar.

sikap aku tak pernah berubah.
dari dulu sampai sekarang begitu. mungkin aku perlukan seseorang untuk mengajar aku supaya menyusun semua masalah yang ada dan menyelesaikannya satu per satu, mengikut nasihat en. Hati.

minggu pertama dan kedua di bulan Januari.
minggu yang penuh dengan kerja dan masalah yang bertimpa-timpa.
sebagai seorang yang sudah meningkat usia, aku harap, aku dapat menyelesaikan masalah yang bertimpa-timpa itu dan melakukan yang terbaik untuk diri sendiri.
senyum dengan penuh semangat.




nota tangan :
"aku tahu, aku sangat tabah. tapi, setabah manakah aku untuk menghadapi semua yang berlaku ini? Allah sahaja yang mengetahui segalnya."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

FarHa said...

kalo byk masalah jgn disimpan, share dgn org dipercayai..at least separuh beban di kepala tu hilang walaupun amsih ada...dan sekurang2nyee kite leh tarik nafas lega...

betul kata en hati tu, cube wat cool, kalo ikut hati, ha nih pon tgn berdepan ngan problem masalah, tp duk mls nak layan...yang penting rilex je... (pelik kat diri sendiri sebb lmbt melenting) hehe

per2 pon semua amsalah akan pasti selesai..chill ya dear~

lea said...

bestnya ade ne Hati yang caring...hehe

piNky LuCiA said...

ha...

thanks ha.. kalau ade masa kita cit cat. hahaha.

piNky LuCiA said...

lea..

hehehe. tQ lea. kalau time dia caring. kalau time dia tak caring.. adeh3. hehehe.