RSS

ada kata yang tidak terluah.

selamat tengah hari.
siapa yang belum lunch, jom lunch sesama.
senyum.

mood : pagi-pagi mood dah berubah-rubah.
pelik betul dengan diri sendiri.
otak juga berpusing-pusing.
segala macam masuk dan keluar.
ish!

jantung.
sangat sakit. berdenyut-denyut. seolah-olah mahu pecah.
perasaan apa sebenarnya yang aku rasa ni?
tak tahu ingin digambarkan.
semakin lama, semakin rumit.
ketawa. hambar.

fuhhh...
tukar segala yang negatif menjadi positif.
mungkin ia akan menjadi lebih baik untuk diri.
jangan terlalu memikirkan perkara yang pelik-pelik.
air mata bergenang. ku seka.
sabarlah wahai jantung.
mungkin ini hanya sedikit rencah yang akan mewarnai pelangi kamu supaya semakin indah.

Allah itu Maha Adil.
Dia tidak akan menguji hambaNya jika dia tahu hambaNya tidak mampu menanggungnya.
berdoa dan memohon pertolonganNya dengan penuh pengharapan.
moga segala doa dikabulkan.

diri.
masih mencari-cari sebab musabab kenapa mood aku sangat senang berubah-rubah semenjak 2 minggu yang lalu.
dah puas aku bergolek, terlentang, kuak kupu-kupu, kuak rentang.
tapi jawapannya tetap tidak jugak timbul.
kening yang berkerut cepat-cepat ku betulkan.
tak elok selalu kerutkan kening.
ketawa.

ada apa dengan love? senyum.


mungkinkah aku sedang jatuh cinta pandang ke-100?
yang menyebabkan aku tidak keruan.
umpama makan tidak selera. tidur tidak cukup. mandi tidak sempurna.
atau mungkin aku sedang merindui seseorang yang tidak pernah merindui aku.
balik kampung adalah lebih baik.
senyum. payau.

cinta itu ubat. tapi ia juga racun.

ketawa.
mungkin kah aku masih frust dengan result aku?
sebab tu mood aku setiap hari berubah-rubah.
alah, usaha lagi sem ni dan sem depan. apa yang susah.
kan?
senyum ala-ala kadar.

tak elok banyak berfikir yang pelik-pelik.
ia akan menyebabkan kamu nampak tua dari usia mu.
haha. ketawa.
takut aku dengan statement aku sendiri.
ketawa kembali.




nota penting :
"ada kata yang tidak terluah. menyebabkan makin hari makin kusut. bagaimana ingin diluahkan, andai tiap kali itu, lidah menjadi kelu tak terkata. beratnya seperti membawa gunung di atas bahu sendiri. ketawa. (peribahasa apakah ini?)"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

Anisa Hang Tuah said...

cinta itu busuk
menyusahkan dan menyakitkan

Amanina said...

pertukaran hormon kottt. tu yg ada macam2 perasaan tuu

i am S!L4H.. said...

kadang2 ape yg kite pkir wt kite jdik mcm bkn dri kite...emm,cube x yh pkir..jdik ape erk?heeee

piNky LuCiA said...

anisa.

cinta itu indah. jika kamu menggunakannya dengan cara yang betul. =)

piNky LuCiA said...

amanina..

biasalaa perempuan.. hehehe

piNky LuCiA said...

silah..

kalau tak fikir, mungkin tak selesai masalah tu. statik je. lagi sakit kepala. haha.