RSS

tidak bernasib baik..

setiap orang ade nasib tersendiri.. sama ada bernasib baik atau pun tak. kalau kita bernasib baik, alhamdulillah.. kalau tak, pasti ade laa sesuatu perkara yang salah kita lakukan. betul ke tidak? betul ke tidak? betul ke tidak? hehehe

kata orang, kalau Allah sayang kita, dia akan bagi kita ujian. mungkin kamu tidak bernasib baik kerana Allah mahu menguji kamu kerana Dia sangat sayang pada kamu. atau mungkin kamu bernasib baik, kerana Allah jugak ingin menguji kamu dengan rahmat dan limpah kurnia-Nya sama ada kamu bersyukur atau pun tak. hehehe.

so sama ada kamu bernasib baik or not, ingatlah, Allah itu maha Penyayang.. Dia tak kan menzalimi hambaNya dengan sesuka hati.. kecuali kamu ade buat salah dan Dia memberi hukuman kepada kamu berupa pengajaran yang perlu kamu ingat.. bahawa kamu ade tanggungjawab yang perlu kamu tunaikan dan tanggungjawab itu adalah suruhan dari Allah..

waaa.. ustazah bagi tazkirah plak..

kenapa tetibe je ustazah kasik tazkirah ni?

ustazah pun tak tahu.. tapi bak kata uncle BONEKA.. ustazah kena la kasik nasihat.. hehehe..

Apa kena ngan aku hari ni? petang tadi.. aku masuk bilik air untuk mandi.. tetibe macam pening. hehehe. pastu aku sedar, aku dah terjelepuk kat lantai bilik air.. :D

yang peliknya, aku jatuh ke belakang, tapi yang lukanya peha aku yang kat depan. siap berdarah lagi. dan sekarang dah lebam.

lepas mandi tadi, aku tengok kat cermin belakang aku yang sakit ni. dah pun lebam. hehehe. merah-merah lebam. sekarang makin sakit. mungkin kali ini, aku tidak bernasib baik. dan Allah sayangkan aku. or mungkin aku ade buat salah pada sesiapa.

aku POHON MAAF. harap korang maafkan aku. =)

try teka aku buat ape? aku diam je. terus lembik. aku ngah berkira-kira. nak bagitahu mak or tak.. last-last pukul 1051pm aku cakap kat mak. dasar anak manje. hahaha. pastu 1jam kemudian baru mak reply. sedih plak rasa. huhu..

mak kata, esok lagi sakit badan aku tu. aku tak sapu ubat. sebab? malas. hahaha. sapu nak sapukan ubat untuk aku? sila hantar resume. hahaha..

badan aku sakit ni. aku perlu rehat. makin sakit pinggang dan peha ni.. bahu pun sama. huhu. aku rasa, 1st time kot aku jatuh bilik air. sebab aku tak pernah ingat aku ade jatuh bilik air. hehehe. 1st time seingat aku laa.. hehehe,.

hope esok makin elok.. ;D doakan aku. =)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 comments:

deennasour said...

Pergh. sakit tu jatuh kat bilik air.
nasib baik kepala tak terhantuk. syukurlah. kalau tak, lagi teruk if kepala kena.

piNky LuCiA said...

hehehe.. sekarang badan semua sakit.. berdenyut2.. pusing kanan.. tak kena. pusing kiri tak betul.. tak tahu macam mana nak buat lagi.. huhu

COBAANNNNN.. ;D

Aujinz said...

owh sakit sakit..

penah gak jatuh dalam bilik air terhantuk pada bucu konkrit kolah

dan meninggalkan paurt di dahi sehingga sekarang..

moga ustazah makin baik esok hari.. :D

FarHa said...

hahah sian die..tu r..lain kali hati2 deh..

wehh nok maroh nih..bakpe tukor layout????

i'msosupernotcool said...

urgh..
sakit2..
dapat rasa babe..

cepat sembuh ya..

piNky LuCiA said...

aujinz..
huhu.. a,a ngah sakit laa ni.. semua badan dah lebam2 n sakit2.. member kata baik pegi urut. tapi entahlah.. hehehe

piNky LuCiA said...

ha..
hehehe.. tQ.. len kali insyAllah ura akan lebey berhati2..

saje je tukar layout.. nak test, ura pandai ke dok.. asik suh ha je tukar.. hehehe

piNky LuCiA said...

mamatnotcool..
yup.. memang sakit.. thnks.. doakan aku ye.. =)

lanz_evo7 said...

aslm..
kena g clinic juga.
coz kte x tau maybe ada cedera yg xnmpk..
pinky kena g...huhu takut nti lagi teruk.

Dak Wan said...

Pergi urut k? Badan nak guna lama.... (no sparepart2 k?)Hehehe

Pergi taw?

FarHa said...

waa....dok kesoh laa nak test tp biar laa cari hok comey skit heeyy..tukar2 edit semula..cari hok jiwe ura..mcm dok saboh jee layout nih ngan ura heheh

i know who u r more than anotjher person k!

[S]itie [B]Um [B]Um said...

moga sentiasa baik hendaknye

piNky LuCiA said...

lan..
pinky tak pergi mana2 pun.. hahaha.. pegi jengjalan ye.. skrg kat kenduri umah bos.. hahaha.. sengaL kan..

sakit tu memang sakit.. tapi insyAllah tak de pe2 kot.. hehehe

piNky LuCiA said...

dak wan..
hmm.. memang nak pegi juga hajatnya.. tapi tak tahu laa kat mana tempat mengurut kat kL ni.. hehehehe..

kalau kat umah lain laa ade mak.. lalala~

piNky LuCiA said...

ha..
hahahahaha.. hmm.. tak kena ngn jiwa eh? lalalaa~ entahlaa.. rini tak ley fikir sangat.. sakit badan. esok2 ley kot.. hehehe.. ni guna lappy bos.. kalau guna lappy ura.. ura tak tukr pun.. hehehehe

piNky LuCiA said...

sitie..
thanks.. doakan aku cepat sembuh tau.. sakit ni.. lalalala~