RSS

pejam mata.. buka hati..

pejam mata.. buka hati.. perkara yang kamu mahukan ade di depan kamu...

pernah kamu dengar ayat ni? aku? berulang-ulang kali aku dengar. sama ada in malay or in english.. tapi yang penting maknanya sama je..

jika berdepan dengan masalah.. just perlu pejam kan mata, bukak hati untuk menerimanya dan jalan penyelesaiannya sudah menanti kamu. betul ke?

entah.

aku kekadang kurang pasti apa yang aku nak dalam hidup ku. kekadang ia sangat-sangat-sangat complicated. susah untuk aku jangkakan. yeah, jangka sesuatu perkara yang belum terjadi adalah perkata yang sangat sukar. ia memerlukan kebolehan atau sifat semulajadi yang mempunyai instint yang kuat. itu pada perkiraan aku. perkiraan kamu? =)

adakah aku mampu melangkah dengan segala ujian di depan?

nafsu : tak! sudah ku rasa umpama ingin terkulai..
hati : teguh, pasti boleh.
akal : may be YES or may be NOT..

aaaahhh, hidup kekadang bertambah complicated jika kita yang menyusahkannya. bukankah begitu?

yeah, u are rite..

pejam mata, buka hati, lapangkan minda.. belajar menerima.. ia pasti ada jalan keluar.. dan pasti ada 1001 hikmah disebalik semua yang terjadi..

PERCAYA kata hati itu kadang-kadang penting.. betul tak? ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

29 comments:

sI tEDI said...

setiap perkara yang berlaku ada hikmahnyamasalah pula ada jalan penyelesaiannya

kawie2020 said...

kawie bersetuju dengan cik tedi kiter nih...

hisham said...

i stuju ,,,kate2 hati perlu...
~pejam mata, buka hati, lapangkan minda...tp..pejam mate masuk longkang, buka hati nnti sume org u syok..lapangkan minda nnti u plak x wat keje..malas...asik relax je.sudanye skrip x siap...padan muke...hahahha

piNky LuCiA said...

si tedi..
setuju.. setiap apa yang berlaku tentu ade hikmah yang tersembunyi.. tQ

piNky LuCiA said...

kawie..

sokong3... lalalala

piNky LuCiA said...

bro sham,
hahahaha... i tak malas ok.. i buat keje dengan sempurna n cepat beljar.. hehehehe..

so i ley laa pejam mata, lapang kan minda, buka hati.. lalalala..

mentang2 skrip i tak siap ag... tak pe2.. dush3.. hahahahha

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

zura,

life ni mmg complicated..
n every single things happen for reason..
n Lya ykn zura lg kuat untk hadapi masalah tu kan..

lanz_evo7 said...

aslm..
kdg2 hidup memang rumit skit.
tpi if kte ble mengharungi kte akan rasa benda itu satu cabaran yg dtg pda kte..utk menguji sejauh mane kesabaran kte.huhu..

Farhana said...

Ouh.. Penah dengar.. Heehee.. Dlam filem hindustan kot. Huhu.. ;)

Hmmmm.. Tapi tak semuanya buleh apply pejam mata, buka hati.. Kan??? Haih..

deennasour said...

buka mata, buka hati.
baru syok.
:D

AzuanBudakPandai said...

yup! setiap kejadian mesti ad hikamah huhu

i'msosupernotcool said...

yeah u r rite..

zuwairiaiman said...

hai. blog yang sungguh menarik.. keep up the good job i support you

kawie2020 said...

kata org tua2:

ikut rasa binasa..
ikut nafsu lesu..
ikut hati mati..

hans said...

huhu
yups
kadang2 kena percaya kata hati
gua selalu percaya kata hati

mazhad said...

sambungan pejam mata, buka hati;

buka zip suar n kencing...baru feel...

huhu...mlawak jer k...n sabau yer...again mlawak jeu...

piNky LuCiA said...

lya..
thnks.. memang pun setuju 203%.. hehehe..

doakan ye..

piNky LuCiA said...

tak ley lelama.. nak jawab komen pun org tak kasik ni.. ish3... nnt laa waji komen.. ni ade org macam kucing duk sebelah.. lalalalala~

AzuanBudakPandai said...

kdg3 kita sendiri takut berdepan dgn masalh huhu..

piNky LuCiA said...

lan..
yup.. cabaran yang dtg harus diharungi dengan baik dan banyak bersabar.. =)

aku setuju.. alala~

piNky LuCiA said...

farhana..
industan? ntahlaa.. aku tak tgk industan.. tak suka sangat.. hehehe..

a,a aku setuju.. tapi ade jugak yang kita patut pejam kan mata.. supaya minda kita tak resah, kan? =D

piNky LuCiA said...

deen..
buka mata.. buka hati.. hmm.. boleh jugak.. hehehehe

piNky LuCiA said...

azuan..
hikmahnya hanya allah yang tahu.. hehehe.. sebab kebaikannya kdg2 tersembunyi. kan?

piNky LuCiA said...

mamatnotcool..
hahahaha.. aku selalu betul.. lalalala~

piNky LuCiA said...

zuwairiaiman..
thanks.. datanglaa lagi.. =)

piNky LuCiA said...

kawie..
hmm.. kekadang ia begitu.. ade benarnya.. tapi tak selalu kan? hehehe..

piNky LuCiA said...

hans..
yup.. tapi kadang2 kena ingt ilmu yang ade jugak.. hehehe

piNky LuCiA said...

mazhad..
hahahaha, nak kencing pg laa tandas,. jangan datang sini.. busuk blog aku.. hahahaha

piNky LuCiA said...

azuan..
hmm.. kdg2 kita takut.. tapi kita perlu jugak berdepan dengan masalah.. tak boleh tangguhkannya.. selesaikannya.. kan? =D