RSS

aku perlukan nujum.. ;p

setiap kali kita belajar, kita mesti laa ade exam.. bila dah ade exam.. dah tentu ade result yang keluar.. menunggu result adalah umpama menunggu bulan jatuh ke riba.. susah tahap gaban nak tunggu result keluar. pastu jantung ni siap berdegup kencang plak tu. mengalahkan jantung orang yang bercinta..

result aku.. adalah perkara yang terpenting dalam hidup aku. aku tak kesah laa macam mana aku buat, asalkan aku tahu result mesti maintain. setakat ni alhamdullillah. result yang tertera masih lagi maintain dan boleh dikatakan tidak berganjak. adehla.. macam-macam hal..

uitm dah dapat result.. utm dah dapat result.. um plak bila nak keluar result ni? ish3.. aku ni macam dah tunggu buah tak gugur dah... tetiap hari, pagi-pagi buta lepas bangun dari tidur, kerja aku yang pertama ialah tengok result dah keluar ke belum.

asma tanya, "kak, result bila yer keluar?"
aku buka web, dan ku intai dan baca.. "asma. result keluar sebelum 30.12 ni.. hahaha"
"kalau macam tu, baik tak yah cakap. dah memang orang tahu memang result akan keluar dah masa tu.." asma marah. hahaha. aku masih menahan ketawa yang tersisa..
"dah nak buat macam mana. dalam web tulis macam tu. saya bagitahu la macam tu." hehehe..

maaf ye asma.. hehehe.. actually, aku dah tengok result aku kat senarai tampal kat jabatan kat fakulti API sana. hehehe.. tapi tak puas hati laa.. tengok dapat apa je. pointernya tak tahu. huhu. aku nak tahu pointer. hehe. tu laa.. orang kasik dia nak peha.. ish3.. lalala~

sesiapa yang boleh teka result aku bape.. aku perlukan nujum untuk mengetahuinya sebelum result ni keluar. sebab aku dah tak tahan nak tahu ni.. hahahaha.. gelojoh! nujum-nujum yang handal keluar lah.. bagitahu aku result aku yang sebenar... aku mengidam nak tahu ni.. hehehe

siapa rasa dia layak menjadi nujum, cakaplaa.. kalau betul, aku kasik xoxo.. hahaha.. eiiii...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

40 comments:

NuR said...

oo..kamu UM ye?
under fakulti pendidikan?

hisham said...

u dpt 3.55..hehe..u tunggu je la..i hrpkan yg terbaik utk u....aminnn

piNky LuCiA said...

nur..
yup kat UM..

saya amik pendidikan al-Quran.. tapi fakulti API..

piNky LuCiA said...

bro sham..

waaa... tak dapat result ag.. so tak ley nak kata tul laa... aku sangat harapkan result macam bro cakap tu.. lalala~~ entah bila..

aku akan menunggu.. lalala~

NuR said...

API = akademi pengajian islam?

hoho..
tak silap abg ku di fakulti pendidikan. kalo tak silap la.. huhu nmpk sgt adik dia ni tak amik tau langsung..hahaha!

piNky LuCiA said...

aaa akedemi pengajian islam..

abg nur di fakulti pendidikan ke? lecturer ke student ag? ish nur ni... pelik3 je.. =)

NuR said...

bkn student
bkn lecturer
tapi tenaga pengajar

erk...lecturer la kan?
adeh..
dush..dush..

piNky LuCiA said...

nur ni.. adehlaa.. nama ape abg nur tu... tak nak ngorat eh.. nak tahu je.. lalalalaa~

Aujinz said...

sabo sabo..
penantian itu satu penyeksaan..

ahaks...

lanz_evo7 said...

aslm..
dpt 3 je kut.huhu..
mungkin lebihhhh.
ala..pinky pandai kn tentula tinggi pointer nye..

piNky LuCiA said...

aujinz..
a'ah penantian itu satu penyeksaan kalau aku asik tunggu result.. tapi dia tak nak kuar2.. sakitnya hati aku.. lalalala~~

piNky LuCiA said...

wasalam..
hahaha.. pandai ke? lan suka tau perli.. lalala..

doa2 kanlaa.. huhu.. takut......

lanz_evo7 said...

mane ada perli,kenyataan..
sy doa kn kamu success!! he3..
nti pinky ble blnje kte minum.

piNky LuCiA said...

hahaha.. banje minum? hehehe.. banje ais krim nak? lalala~

lanz_evo7 said...

he3..
nk ais cream McD..huhu
yg seposen pun ble.

piNky LuCiA said...

hahaha.. lelaki makan ais krim jugak eh?

Farhana said...

Wah.. Budak API? Hehe.. Saye budak PASUM.. Dulu jekkk.. Ngehehe.. ;p

Btul ni nak bagi xoxo??? Betul ni??? Jgn mnyesal kalau tepat.. Haaaa.. Pikir dulu.. Kalau tak nyesal dtang carik atok balik ye nak.. Ahaks.. ;p

i'msosupernotcool said...

gudluck babe..

lanz_evo7 said...

aslm..
m0rning,makan la jgk.tpi x sekerap
wanita kut.time ada org bagi..he2
pinky knape pompuan suke mkn aiskrim???

cengko said...

exam tu bukan nak tahu kita pandai ke tak.. tp nak tahu kita ni jenis yg rajin atau malas...

cengko said...
This comment has been removed by the author.
piNky LuCiA said...

farhana..
apa salah nya kasik xoxo.. lalalala~~

kalau nak, teka lah dengan tepat. heheheh

piNky LuCiA said...

sosupernotcool..

thanks bro.. =)

piNky LuCiA said...

lan..
kenapa ek.. saya tak tahu laa.. sy kurang sikit aiskrim.. manis.. tapi kalau ade masa nak makan tu, makan je.. tapi air kosong wajib ade laa..

tak suka manis2.. hehehe

piNky LuCiA said...

cengko..
a'ahlaa kan.. betul jugak tu.. kalau rendah mesti malas nak baca buku.. kalu tinggi tu.. comfirm dia rajin ulang kaji..

waaa.. aku setuju..setuju..setuju.. 203% hehehe

Farhana said...

Okey okey okey.. Sbb dah "pakse" kan.. Tambah lak orang "pakse" gak nak bagi xoxo.. Ngehehe.. ;p

Tekaan gue.. Hmmm.. 4.00.. Ataupun, 3.8 atau lagi 3.78.. Dan mungkin gak 3.5.. Wahhh... Sila pilih number mane brkenan di hati.. ;)

piNky LuCiA said...

hahahaha.. mana ade orang teka banyak macam farhana teka.. ni belajar meneka kat mana ni? ajaran sesat ni.. ;p

hahaha.. nanti dah kuar, kita gtahu.. heheheh

hans said...

hahahah
aku jadi tok nujum?
hahahah

GhOsToNe said...

huhuh...

tau x pe,,,

menakutkan betoi dpt result!

Firol said...

hoooooooo..sabar ..insyallah terbaik tu..kena doa byk2..

FarHa said...

sabo le..insya-allahh ura dpt yg terbaik....

result ha yg cgpa naik 0.01 hahaha..dr dulu naik sokmo tp 0.01 r wakaka

joegrimjow said...

bujum pak belalang
mahu?
hehe

joegrimjow said...

ahhh
die ckp sesuatu bertentangan
xyah gtau la

Jard The Great said...

masuk gomen.. pon ade exam gak..

exam utk pengesahan jawatan....... exam utk naik pangkat..

letih ar kalo camneh.. huhuhu

piNky LuCiA said...

hans..
kenapa ko ketawa? hehe.. ko tak ley jadi tok nujum eh?

hmm.. kalu g2 abg nujum ley tak? hahahaha

piNky LuCiA said...

ghostone..
aku setuju.. memang dapat result adalah perkara yang menakytkan.. aku ngah menunggu hari-hari untuk result kuar ni.. huhu

piNky LuCiA said...

firol..
aku dah buat apa yang aku mampu.. sebenarnya.. main2 je.. tapi aku rasa dah sungguh23.. hehehe..

insyAllah.. kalau Allah nak kasik, Allah akan kasik apa yang kita nak.. tul tak? hehehe

piNky LuCiA said...

farha..
insyAllah dapat yang setimpal ngn usaha ura ni.. hehe.. nak banyak2 pun, kalau tak baca buku ngn banyak pun tak jadi jugak.. hehehe

doa kan ura yer syg.. lalala..

piNky LuCiA said...

nujum pak belalang? hehehe.. nanti aku solat istikarah dulu.. lalala~

mr.joe dapat result bape tu? hehehe

piNky LuCiA said...

jard..

aa'aah.. letih jugak kan.. nnt aku nak masuk kementerian pendidikan, aku pun kena masuk exam jugak.. pastu nak naik gaji, ujian lagi.. semua pakai exam or ujian sekrg..

aku setuju ngn ko jard.. hehehe