RSS

contest black & white

setelah penat membasuh baju dan menyidai baju yang telah di basuh oleh pembantu peribadi aku.. terima kasih kepada mesin basuh floor A300, aku tak kan dapat hidup tanpa mu. kiki. selesai keje-keje membasuh aku masuk blog kesayangan. adeh..

farha tag untuk masuk contest. aku menungkat dagu. sambil menggerak-gerak kan jari jemari kecik dan halus ku ini. sebelah tangan lagi memegang mouse dengan erat sambil menggerak-gerakkannya mengikut irama. dan mencari siapa empunya contest ini.. sambil otak ligat berfikir. dan berfikir. serta terus berfikir.

Farha ni nak balas dendam agaknya. sebab aku pernah tag dia dulu. so dia tag aku balik. hahaha. setelah selesai berfikir selama 5 saat. ku ambil keputusan. tak salah masuk. sekadar mahu suka-suki je. haha. dan jugak mengeratkan silaturrahim sesama kawan-kawan di alam maya ni.. hehe.

salam perkenalan untuk en. kisahcreativeheart dan tuan tanah kepada blog kisahcreativeheart dan ku masuk sebab telah di tag oleh Cikgu Farha yang cute..

apa plak peraturannya.. jap, aku baca sekali lagi. dah lupa dah.. almaklumlaa dah tua-tua macam ni, banyak benda yang selalu lupa.. =D kasik aku 5 minit...

lalalala~

OK.. aku dah memenuhi syarat di bawah dengan jayanya.. pastu kena upload photo aku plak.. adeh.. ni part paling haru sekali ni.. aku ni bukan lawa sangat pun.. tapi adik aku kata, aku ni perasan tak lawa. huhu. ish3.. tapi tak pelaa, kita lupakan dulu..

syarat-syaratnya adalah seperti berikut...

  • Pertandingan ini bermula 26 July berakhir pada 6 September 2010...
  • Hadiah merupakan wang Ringgit... dan akan dihantar melalui akaun bank... jumlah dirahsiakan...
  • Anda hendaklah meng-Upload gmba hitan dan putih sahaja... dan untuk mengelakkan penipuan... gamba itu mesti gamba anda sendiri... kalo de orang lain menyelit2 tu takpe... janji anda mesti berada dalam gamba tu... Susahkan?? hahhaaaa... nak dapat duit memang la susah sikit...
  • Anda hendaklah menjadi salah sorang follower saya...
  • Banner atas nie mestilah diletakkan di slidebar blog anda... ala selalu yang kat tepi tu...
  • Tag at least one person... banyak lagi bagus... dan pastikan orang yang anda tag tu tahu yang dia di tag..
  • PENTING.... sila tinggalkan link yang anda upload gmba anda tu kat comment post ini yup... nanti sy xtau plak..

inilah aku yang ala-ala tak nampak tuannya.. hahaha.. nah! amik ngko.. 2 keping sekali gus.. hahaha.. tamak. dan puas hati aku.. lalala~

ok... last sekali ialah aku kena tag orang. orang yang aku tag adalah...
dah kasik tahu sebelum entry di publish lagi.. hahaha

p/s : cikgu farha kita, puas hati tak? hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 comments:

FarHa said...

where's my pic?? kahhhh~~~hakhak

wooo kaloh doh ha..pic ura comey2 kehkeh

piNky LuCiA said...

weyh... tengok molek.. comey ke hape lagu tu.. tu semua pict terbaru.. huwaa.. pict lama tak dok.. huwaaaaaa kali ke2

purple_butterfly said...

ngeh2... cam menarik...

hana devushka said...

hehe..(^_^)grin~

hans said...

ramai betul orang join contest nih
gudluck yer

P/S : Lagi Sekali Entry Aku Berkisar Tentang Kenapa Aku Meminati Filem Tamil Dan Bollywood!

P/S : Kepada Sesiapa Yang Ingin Mengiklankan Product Anda Di Blog Saya Sila Click Entry Ini Berkenaan Ruang Iklan Di H.P.B Blog

piNky LuCiA said...

ustazah purple..

menarik laa.. sekadar suke suki je ni.. hehehe. dan mengeratkan silaturrahim sesama bloger.. lalala

piNky LuCiA said...

cik hana..

hehehe.. join jangan tak join..

dan selamat berjaya.. hehe

piNky LuCiA said...

hans..

aaa ramai.. saje nak memeriah kan suasana raya.. hehe

izz said...

'izzat berkata...

habis sarkastik lah dude...


ngam2...

2010 Ogos 29 00:52

Izzat ko sokong maksimu buat apo?

Lucius ugama itu untuk kepentingan sesuatu masyarakat.

Umpamanya orang Katholick Kristian POPE dia bilang kalau nak masuk syurga mesti melalui vatican.

Bayar upti kepada gereja kalau nak bebas dari dosa.

Semua ugama macam tu.
Orang Arab kata pergi mekah sebelum mati masuk syurga.

Begitu juga Melayu. Agama ni diperkenalkan oleh Sultan orang Melayu jadi merekalah jadi ketua ugama Islam di tanah melayu.

Takkan butuh bapak ko pula jadi ketua ugama. Ya ko benci Agung, ko benci Islam itu ko punya hal. Kubur masing-masing.

Tapi ko nak doskan Lim Kit Siang itu bongok betul. Tak ada faedah sebab guan eng kayu api neraka yang bakor kau masa ko di neraka nanti.

LAinlah ko tak percaya islam lagi.hhehehehe .

Cakap je la. Tak payah perli melayu lain yang masih bersatu dibawah satu kepmipinan kepada Yang di Pertuan Agung.

Tak perlu perli melayu lain kau perlu berani lawan islam sendiri dengan diri kau.

Lucius ugama itu untuk kepentingan sesuatu masyarakat.

Umpamanya orang Katholick Kristian POPE dia bilang kalau nak masuk syurga mesti melalui vatican.

Bayar upti kepada gereja kalau nak bebas dari dosa.

Semua ugama macam tu.
Orang Arab kata pergi mekah sebelum mati masuk syurga.

Begitu juga Melayu. Agama ni diperkenalkan oleh Sultan orang Melayu jadi merekalah jadi ketua ugama Islam di tanah melayu.
Mesti menguntungkan orang Melayu dari segi perpaduan dan keutuhan bangsa.

Takkan butuh bapak ko pula jadi ketua ugama. Ya ko benci Agung, ko benci Islam itu ko punya hal. Kubur masing-masing.

Tapi ko nak doakan Lim Kit Siang itu bongok betul. Tak ada faedah sebab guan eng kayu api neraka yang bakor kau masa ko di neraka nanti.

LAinlah ko tak percaya islam lagi.hhehehehe .

Cakap je la. Tak payah perli melayu lain yang masih bersatu dibawah satu kepmipinan kepada Yang di Pertuan Agung.

Tak perlu perli melayu lain kau perlu berani lawan islam sendiri dengan diri kau.
tak de orang kisah. ko cium bontot guan eng pun orang melayu tak kisah...haha

Azuan said...

semoga berjaya menang..hohoo

Syariniey Amran said...

gud luck to ustazah pinky!
hehehe =)

piNky LuCiA said...

sya..
time kasih sya.. hehehe

hans said...

den tak ada gambar
kalau x dah join dah
hahaaha

P/S : Kepada Penggemar Telur Ayam! Awas! Hati - Hati Dengan Telur Ayam Palsu!

piNky LuCiA said...

hmm.. alasan semata2.. ngko je yg malas nak join.. lalala~ dahh faham dah.. hahaha