RSS

cikgu mesti creatif

2 3 hari ni, otak penat. asyik nak fikir set induksi dan jugak ABM yang menarik untuk subjek micro teaching (PQ).. hmm, search dalam internet. tapi tak banyak. sebenarnya bukan tak banyak, tapi sangat lah sedikit. may be sebab guru pendidikan quran tak ramai kot. tapi set induksi untuk pendidikan islam, punya laa banyak. huuhuu..


so nampaknya aku perlu men'creatif'kan diri. memikirkan apa cara aku nak guna untuk set induksi dan ABM aku ni. sakit jugak kepala aku dibuatnya.. mana tak sakit... 50 markah tuu.. kalau buat cincai-cincai, alamatnya haru laa hidup aku. markah pun cincai jugaklah nanti.. huhu..

wah.. sesiapa yang ade idea untuk buat set induksi pendidikan quran contoh; untuk tilawah al-Quran or hafazan al-Quran or tarannum al-Quran or qiraat... boleh laa share dengan aku.. sebab aku ni guru yang kekadang tak de laa kreatif sangat.. so aku memerlukan idea-idea baru untuk sesuatu yang baru..

=) selamat hari sabtu.. lalala~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

FarHa said...

tajuk tuk tilawah tu apa?? wat susun card hehe....

purple_butterfly said...

ajor je yg mudah2.. a'ah cikgii mmg kne kreatif bwu plajar xboring..guna pe2 je bbm... slmt bercreatif eh....

piNky LuCiA said...

ha..
tajuk makhraj huruf ha.. ha ade idea ke?tapi ura baru je siapkan.. ngeh3

piNky LuCiA said...

cik purple..
hehehe.. ajor yg senang je ni.. lalala~ cuma kalau senang sangat susah gok nak wat.. hahaha