RSS

kerja yang tak de..

apa yang anda suka buat time free?

hobby?

hm.. sepanjang aku hidup.. sepanjang aku bertanyakan orang tentang soalan ini.. beginilah jawapannya..

  1. tidur syok weyyy..
  2. berangan..
  3. main game..
  4. bersembang..
  5. mengumpat..
  6. gosip..
  7. bercerita..
hmm.. aku pulak.. macam mana?

aku? aku lebih suka banyak kerja dari tak de kerja. kenapa macam tu? sebab.. bila banyak kerja.. aku tak kan sempat nak fikirkan tentang apa2 perkara yang pelik2. aku juga tak sempat nak buat dosa dengan mengumpat. kenapa? sebab kaum wanita kan memang suka mengumpat. hehe. bukankah begitu?

kekadang aku sangat pelik pada orang yang suka buat2 pandai mengata aku itu ini.. tapi aku yang dah mula nak belajar jadi baik ni pun.. tak marah laa... kata laa nak kata pun.. :p

aku ade kawan.. dia cukup pandai mengata orang. memang aku sakit hati.. sebab kan dah tua. tapi.. perangai macam budak2. tak boleh ke dia back up aku sikit? aku punya laa sian kat dia.. selalu back up dia.. alih2 time giliran dia.. aduhai.. selalunya aku lah orang yang jadi mangsa kesalahannya dia.. huhu.. tapi aku tak kesah laah.. aku selalu marah dia.. hahaha.. sebenarnya bukan marah pun. just geram.. hehe

oleh itu, tak salah kalau kita bukan lah orang yang busy.. tapi janganlah mengata orang.. ;p

kesimpulannya.. kaum wanita ni walaupun dia ade kerja yang banyak.. dia lebih rela mengata, mengumpat, menjaga tepi kain orang.. itu lah yang aku cukup tak faham.

# psssttt.. kekadang aku dalam keadaan marah pun buat jugak. hehe,,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

cj'alhafiz said...

haha......ni macam dah mendedahkan keburukan kaum wanita ni...haha! apapun bagus la cik mermaid tak suka mende macam ni... dosa...

piNky LuCiA said...

tak mendedahkan pun.. dah memang lumrah.. tak kan nak nafi kan kot.. tul tak? hehe