RSS

Abadikan kenangan yang terukir.

Salam mahabbah dan kasih sayang untuk semua.

Hari yang aku kira sangat sesak dengan jem.
kL memang macam ni kot. Haha. Ketawa sebesar-besarnya. Bukankah aku sudah lama mengetahuinya?

Setiap hari Selasa adalah hari yang indah.
Kerana aku tidak perlu menempuh kuliah-kuliah yang ada dan kadang kala membosankan. Ketawa. Benarkah kelas itu membosankan? Ntah.

1 mac 2011.
Bermulalah rutin yang biasa. Busy dengan semua kerja yang ada.
Hari ini, aku penuhi rutin harian dengan baik. Mengisi masa tidur pagi dengan menempuh jem yang amat memenatkan. Mengisi masa yang terluang dengan memberi ilmu kepada orang-orang yang patut di ajar. Alhamdulillah. Ilmu itu dapat jugak aku kongsi dengan siapa yang berminat untuk mengetahuinya.

Jam 5 petang selepas mengajar anak-anak di Seksyen 16.
Menepati janji dengan membawa Asma dan Qilah ke Taman Tasik Perdana. Janji tetap janji. Perlu dikotakan. Memang agak penat. Tapi tidak mengapa. Ia menghilangkan stress yang berat di bahu. Senyum.

Gila dibuatnya jika kami bertiga jumpa camera. Memanafaatkan kegunaan hadiah hari jadi pemberian diri sendiri, iaitu Sony Ericson w705 dengan baik apabila bateri camera Si cantik manis Qilah sudah kehabisan. Ketawa.
Bergambar sampai bateri sudah habis dan masih sambung dengan camera lain?
Ish3. Memang hantu. Ketawa kuat-kuat.

Kawan.
Terima kasih semua atas kenangan yang terukir.

Cantik.... bunga. Ketawa.

Sudah lama tidak publish gambar sendiri. Terasa malu merona di pipi. Senyum simpul.


Oh, saat ini pasti tidak akan terulang lagi. Simpanlah ia menjadi kenangan beku yang harus kamu ingati. Ya, mengingatkan aku, si tua yang pelupa. Ketawa.


Saat yang ada ini, harus diabadikan sebelum semuanya akan berakhir. Bukan?


Mahu abadikan di sini kegilaan yang melampau siang tadi. Ketawa.





Nota orang penat :
"Qilah, Lain kali charge bateri camera penuh-penuh. Ketawa. Esok perlu menyelesaikan asigment yang tertangguh. Tidak boleh main-main lagi. Faham? Ketawa."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

Un Phat Lee said...

pompuan bile dapat camera...ish3.hehe :P

JIJI YU said...

guen camera nset pon lawo ape

powluck said...

kesian tkg ambik gmbr..

piNky LuCiA said...

un phat lee..

hahahaha. nak buat macam mana kan.. hehehe. kenangan patut diabadikan. hehehe

piNky LuCiA said...

jiji yu...

lawo.. tapi tak bape sharp laa dr camera yg canggih2 tu. hehehe

piNky LuCiA said...

powluck..

hehehe. tak de org pun amik gambar. camera amik sendiri. hahaha