RSS

Yang pertama. Yang terakhir.

Exam Pendidikan Islam di Malaysia.

Exam pertama dan exam yang terakhir untuk tahun 4 semester last ni.
Akhirnya, aku dapat habiskan dengan jayanya. Alhamdulillah.

4 tahun.
Bukan satu tempoh masa yang lama.
Bukan juga satu tempoh yang sekejap untuk dilalui.
Senyum.

Dan akhirnya aku berjaya melaluinya.
Perit. Duka. Pahit. Luka.
Semua ku tempuh demi sebuah kejayaan.
Harap semuanya berbaloi untuk masa depan aku.

Sangat berpuas hati.
Hmm, lebih kepada lega. Mungkin juga bangga dengan diri sendiri.
Ketawa.
Kerana dapat juga aku menghabiskan sisa-sisa pembelajaran walaupun umur sudah dikira tua.
Senyum.
Umur tak dikira apabila kamu mahu belajar. Bukan?

Mahu kemaskan semua barang yang ada di dalam bilik untuk ku bawak balik ke kampung laman.
Rindu pada semua.
Dan banyak juga perkara yang harus diselesaikan di kampung.
Aaahh.. Kepenatan itu mungkin tak kan hilang lagi.
Sabarlah.





Nota ringkas ;
"Sesiapa yang mahu menolong aku kemaskan barang yang banyak ini? Sakit pinggang ku."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

deAnza-wAnda said...

tahniah.. da hbs blajar.. sma lah kite ai pon baru smalam..

maimunah said...

ustazah ada facebook tak??..mohon share

piNky LuCiA said...

Ade..
http://www.facebook.com/azu.zura
Add laa...

piNky LuCiA said...

Tahniah jugak kat Wanda.. Sama2 lah lega. hehehe