RSS

rutin kembali ke asal.

rutin ku kembali ke asal. pegi kuliah. balik kuliah. buat asigment. hantar asigment. presentation. buat slide show.. hmm, macam penat laa plak aku belajar.. kawan-kawan sebaya aku kebanyakannya dah nak tamat PhD dah. aku masih lagi terkial-kial nak ambik degree. haha.

kekadang terasa macam lamanya aku belajar. mana tak nya, darjah 1 sampai 6 (6 tahun) + tingkatan 1 sampai 6 atas (7 tahun) + diploma (3 tahun) + degree ( 4 tahun setengah). total semuanya = 20 tahun setengah untuk aku sampai ke tahap degree.. huhu.. nak ambik PhD plak, kena hadap 6 tahun lagi buku. adoi.. semuanya jadi 26 tahun.. haha. lamanya laa wey...

tapi keinginan untuk belajar hingga ke tahap yang tertinggi tu masih tinggi dalam hati aku. sebab hidup mati aku, itu laa cita-cita aku yang tunjang. nak keje apa, fikir laa lepas tu. hihi. boleh ke macam tu.. lalala~

kawan-kawan yang ambik PhD plak belajar kejap je, darjah 1 hingga 6 (6 tahun) + tingkatan 1 hingga 5 (5 tahun) + matrik (1 tahun) + degree (3 tahun) + PhD (3 tahun). total semuannya = 18 tahun dah pun dapat PhD.. huhu.. kejapnya.. itu kalau orang yang pandai..

kawan-kawan aku semua pandai-pandai. aku je yang ngok sikit. suka main2. tapi lepas jugak ke tahap degree ni. bangga ngan diri sendiri.

nampaknya rutin untuk pegi kuliah. balik kuliah. buat asigment. hantar asigment. presentation. buat slide show, apa-apa lagi tu, semua tu akan kekal lagi dalam masa 7 tahun lagi laa.. hihi. itu pun kalau aku nak sambung terus. kalau malas, postpone kejap. nanti kita sambung lagi. hehe.

rutin sekarang, pegi kuliah. balik kuliah. buat asigment. hantar asigment. presentation. buat slide show... tiap-tiap hari. tiap-tiap minggu. dan tiap-tiap bulan. habis cantik sikit pun, hujung minggu pegi jengjalan dan cuci mata ngan kawan-kawan or adik or "si Dia"... hmm, macam nak suruh ia cepat berakhir. tapi kalau study sokmo, nampak muda sikit. hehe.

hmm, kalau tiap-tiap hari fikir rutin yang sama akan di lalui, memang boring. sebenarnya tak sempat pun nak boring. sebab keje sangat banyak. haha.

actually, dalam kelas ni.. nak kena buat asigment jap. mati hidup balik Ustazah Lina mesti marah. hehehe. =D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

purple_butterfly said...

slmt kembali... skrg mood asement lak.... biskut raye ade lagi ke kat bilik tu...

hana devushka said...

jom g jln2..haha~

piNky LuCiA said...

cik purple..

mana ada biskut raya.. tak buat pun. datang berlenggang kangkung. hahaha.. air masak raya ade laa.. hehehe

piNky LuCiA said...

cik hana..

tunggu laa jap. ngah fikir mana nak cari duit ni. huhu. pok pale kang. dok sabor2.. =P