RSS

Cuti kali ni dengan gembira.

3 hari cuti.
Macam sekejap je.. Haha. Mahu cuti lebih lagi. Boleh?
Sengeh.

Cuti ni aku habiskan dengan Asma dan Qilah..
Ade kawan yang menegur, "Wah. Berjalan sakan tak ajak pun."
Jealous ke Sayang? Hati membengkak. (Macamlah dia berjalan ajak aku. Kan..) Mulut mengomel. Sila berhemah sikit yer kalau bercakap. Nada marah nampak. Senyum nampak gigi.

Gembira?
Ya. Aku baru mahu mula bahagia kerana akhirnya (selama 3bulan) aku berada di sini, aku boleh senyum bersama kawan-kawan dengan puas. Tapi ade jugak suara yang menyibuk. Sila jauhkan diri dari saya. Nanti saya marah. Haha.

Serikin.
Kata orang di sana barang banyak yang murah. Mungkin. Ada sesetengah barang ok. Ade sesetengah barang, ntah apa-apa. Mungkin bukan taste aku, kot. Kalau mahu memulakan perniagaan, may be boleh membeli belah di sana. Terfikir sesuatu untuk mencari side income. Habuan aku untuk balik setiap 2 minggu. Senyum ceria.

InsyAllah, kalau ade rezeki, aku mahu mulakannya. Amin. Mudah-mudahan apa yang dicitakan akan tercapai.

Berbuka puasa.
Ya. Majlis berbuka puasa menjadi sangat ceria. Tak pernah berbuka puasa dengan senyum lebar begini setelah en. Hati balik tempoh hari. Mungkin sangat berpuas hati kerana kawan ade di sisi. Ayat macam teruk sangat je aku kat sini. Ya. Memang. Kamu tidak tahu apa yang aku rasa.

Hari ini, mahu menjelajah Taman Sahabat.
Snap gambar sampai puas. Kerana 2 minggu lagi, aku bakal boring bersendirian. Mungkin gambar ini mengubat lara di hati. Senyum.Nota Pinky ;
"Apalah nasib. Dari semalam lagi plan nak masak paprik. Tapi tak jadi-jadi. Banyak sangat jelajah Kuching. Walaupun tak tahu pun jalan nak di tuju. haha. Otak aku menjadi google map. Haha."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: