RSS

aku kah yg bsalah???

kata org...sikap kita baik.. kita wat baik, nak jahat kita yg tentukannya.. hehehe.. tapi ustaz Piee ckp, klu kita tak berubah sebelum um0 24thn , kita tak kan berubah smpai bila2..tul ke? ntahlaa.. aku pun tak tahu sejauh mana kebenarannya..klu nk tahu leh laa wt kajian eh.. tapi kan.. ri tu aku berpengalaman jumpa ngn org yg mmg aku rasa da tak leh nak ubah kot penampilan dan sikap dia..(sbb da tua agknya..hehe)

alkisahnya begini... nak di jadikan story morry yg kiut... aku pg laaa ke umah member kt umah flat kt kL ni laa... tingkat 6.. hmm...kitorg nek kete.. pastu biasanya when we use d parking at blkg tu.. takde laa kena marah..tapi da nasi n rezki kitorg di hamun oleh singa betina flat kediaman yg maha kaya dan maha mewah itu...hahahaha.. (bukan aku yg kata eh..itu kata pak gat yg jg depan gate flat tu..) nasiblaa ALLAH tak bg dia kaya..klu ALLAH bg entah ape laa yg jadi kt dunia flat tu... habis di hamunnya.

ok.. parking laa kami dlm ujan2 yg salah tempatnya...hehehe.. da terbelit2 da ayatnya.. kitorg pun tak tahu yg parking tu slah di sisi undang2 flat kt situ...huhu.. sgt tak ok.. ntahlaa..my be ritu rezki pak cik guard tu.. tak pasal2 kena bayar 30rgt..huhu.

ni tmpt parking yg kami slh parking tu..bukan ade kelas pun...



mak cik lion ni pun satu hal...da laa kitorg kena denda..pas tu tak pasal2 plak dia puji kitorg.. dgn berhemah dan paling lembut mak cik lion ni gtahu...tak pernah ag aku jumpa org selembut dia ni....

"klu laa suami sy takde tadi..sy da pech2 kan tingkap kete awk... bljr aje tggi2..tp otak tak pk jauh..sy byr parking sy ni tau..80 rgt.. awk ingt seng2 je ke awk nak parking.."

sambil dia terajang plat kete yg aku naik ni.adus.. ganaz nye pompuan ni... laki dia lak.. satu patah pun tak terkuar nak kata pe.. ntahlaa... tapi adelaa laki dia tarik dia.. tak nak bg melarat kot..huhu.. malu3..

dalam hati aku ni..geram je nk jawab..

" ingt aku kesah sgt ke dgn duit ko yg byr 80 rgt 2? berlagak je lebey..parking bayar 80 rgt da bising..nasib tak jadi jutawan.. klu tak habis org ko nak hamun.."


adoilaa... penat aku memandang ke atas ke depan ke blkg... dia tetap pndg aku..dia ingt kete ni aku nye ke? tak tol sungguh mak cik ni..da tgk sape pgg key..tetap nk tgk org slah jugak.. .tu laa.. kata org.. bila kita da dikuasai oleh setan.. kita tahu marah je.. tak tahu ape yg kita wat...marah2 lak depan suami... aku laa... klu aku.. depan suami laa aku nak tunjuk baik2.. indah2.. hahahaha.. hipokrit lak rasa nya 2.. kihkihkih.. tapi kan yg aku malu sendiri laa.. sbb dia kaum hawa... tak leh ke kaum hawa discus elok2 sesame sndiri.. jgn asik main hamun org je.. tuhan tak ajar tu.. wah3.. blagak baik la plak..hehehe.. mcm laa aku tak penh marah org..tapi itu kisah dulu.. aku marah je eh...

tp..satu pengajaran yg aku da bljr kt sini..hak org jgn cmpur.. nak ape2 mntak dulu izinnya.. n jgn hamun org sesuka hati.. klu kita benci sorg.. sepuluh org akn benci kita... so jgn try cb test nak hamun org.. hehehehe... ingt seng ke nk wat muka marah.. memek muka yg tak cantik cute tu... eii.... ssh wey... nak kena masam..nak kena munnnnncung.. nak kena wat sume2 2.. penat wey... patut laa muka dia nmpak tua... my be sbb dia suka marah kot.. hahaahahaha..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

farha_kimah said...

hahah very teh funny ler ura..ha tak tahu lah sama ada itu kesalahn ura ke tak sbb the rel story tuh nak pastikan..hanya ura yg tahu sama ada ura salah ke tak eheks..per2 pon moral of the story..nak wat per2 pastikan mintak izin deh har har har

piNky LuCiA said...

hmm.. ntahlaa.. yup. btul2. nnt nak ape2.. msti mintak izin.. huhu