RSS

Sarawak or Sabah atau Semenanjung?

Tepat jam 8 malam. Channel TV3 jugak ku tekan.
Walaupun kekadang hakikatnya sangat menyakitkan hati bila melihat berita yang ntah apa-apa. Tapi nak tengok jugak. Pelik.

Isu posting rupanya tak habis lagi.
Bila mahu habis ni? Alamatnya bila semua Mahasiswa dah posting laa, kan?
Tapi tak boleh salahkan mahasiswa jugak kenapa mereka memberontak. Tak boleh salahkan kerajaan jugak. Kita semua punyai tugas dan fungsi masing2. Jadi bersyukurlah kalau kerajaan bagi posting. Dan pihak kerajaan yang terlibat, buatlah tugas masing-masing.
Wah! Mengarah nampak. Haha.

Surat posting Sarawak dah pun sampai.
Baik. Minggu berikutnya semestinya surat posting dari Sabah. Dan berikutnya dari Semenanjung. Kan? Bukankah begitu turutannya? Sebab Sarawak jauh dari Sabah.
Betul ke? Betul laa tu..
Harapan, dapat posting.
Penempatan posting, aku tak kesah mana-mana pun. Asalkan dapat. Nak dapat pun susah, ni kan nak request bagai.. Hehe. Allah, murahkan rezeki ku dan kawan-kawan ku.. Amin.

Isu hari Ibu.
Esok hari ibu. Tapi sesetengah ada mengatakan tak boleh sambut. Ada sesetengah lagi membenarkannya. Mana 1 perkara yang patut di ikut. Aku pun sudah confused.
Pendapat sendiri.
Tiap-tiap hari hari ibu. Tak yah nak tunggu hari ibu baru nak bagi hadiah. Hari biasa pun boleh bagi. Tanda mengenang jasa pengorbanan ibu kita..Nanti, ibu/mak/ummi/mama atau sewaktu dengannya mesti suka bila kita sebagai anak ingat kat ibu.. Kan?

Sekarang, sedang fikir hadiah apa yang paling sesuai untuk mak..

Bercakap tentang hadiah.
Aku hampir terlupa, aku kena sediakan 7hadiah untuk ahli keluarga. Dah lama tak balik, hadiah birthday bertambah-tambah. Ish3. Dan sampai sekarang masih berfikir-fikir lagi. adeh!

Nak rehat jap. Penat.
2 3 4 Hari ni aku asik penat je. Buat keje apa ntah. Huhu.


Nota Pinky ;
"Sedang tunggu en. Hati. Dia ada BBQ malam ni bersama budak kadet polis.. Hmm. Suka sangat dia ngan pelajar dia.. Aku pun naik tak faham kenapa dia suka sangat berada di sekolah bersama-sama pelajar. Ish3."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: