RSS

Hari ke-tujuh.

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Hari ni, 19.8.2014. Selasa. Jam menunjukkan angka 11.30 pagi. En. Hati datang melawat.
Memandangkan wad ni tak de orang yang boleh melawat melainkan suami a. k. a. ayah kepada bayi sahaja, jadi aku sangat teruja. Haha. Macam tinggal dalam penjara sey..

Wad Neonatal, HUSM, Kubang Kerian.
Hanya dibenarkan baby dan ibu. Ayah sebagai pelawat. Takpe. Berkorban demi anakanda tercinta.

Masuk ke sini. Aku hanya membilang hari untuk balik ke rumah. Tidaklah seksa berada di sini. Cuma kerinduan pada kampung laman itu membataskan rasa cinta untuk berada di sini. Ewaaahhh. Bukan main aku bermadah pujangga. Cakap jela tak suka ade kat sini.

Nurse dan doktor.
Nurse dan doktor di HUSM ni, sangat baik. Staff yang lain pun baik. Ade la seorang dua yang kerek. Haha. Tapi aku boleh bagi 5 bintang untuk HUSM atas layanan doktor dan nurse yang ada di sini. Pada sesiapa yang nak datang ke HUSM, jangan risau. =)

Apa yang en. Hati buat bila datang melawat?
Pertama, namakan anak kami. Hari ketujuh sunat diberikan nama. Nama yang telah disepakati oleh kami berdua, Naurah Nabihah binti Ridzuan.

Buat Naurah Nabihah..
Umi harap, kakak akan menjadi anak yang baik, taat pada Allah, Rasul, agama dan ibu bapa serta orang yang lebih tua. Umi harap kakak dapat menjadi orang yang akan menegakkan syiar Islam, mengembangkan dakwah Rasulullah dan menjadi srikandi islam yang ulung suatu masa nanti. Insya Allah. Aminnn.

Buat en. Hati, pujaan kalbu..
Terima kasih kerana sanggup bersusah payah atas kelahiran ini. Terima kasih jugak atas pengorbanan yang dilakukan. I love U so much!!Nota Pinky;
"Menghitung hari untuk pulang. Ya Allah kuatkan semangat ku. Amin."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: