RSS

puteh pilihan hati..

mencari baju kurung puteh adalah perkara yang sukar. kerana tema puteh hanya untuk majlis perkahwinan dan majlis pertunangan.. dan jarang sesiapa sahaja mahu memakai baju yang tiada colour ni..

hmm.. tapi hari ni, aku menemani nad mencari baju kurung puteh. or baju riau.. atau baju apa-apa laa yang berwarna puteh dan yang paling penting, nad berkenan.

kami bertiga ke The Store Sungai Buloh. kerana menurut Ezza, baju puteh ade di sana. so kami ke sana untuk survey dan kalau nad berkenan, dia bungkus laa tu.. tapi sadisnya.. dah round satu the store dah. sampai penat dan kaki sudah pun terasa letih. nasib tak pakai heel hari ni. kalau tak, semput jugak aku nak berjalan. hehe.

last, kami masuk Butik Peace. baju nya ade. cuma menepati citarasa ku. bukan citarasa Nad. ish3.. lumrah laa tu. dah nama pun banyak orang banyak ragam. mesti laa citarasa pun tak sama. :)

tapi memandangkan, aku dah pun menjahit baju puteh ku di rumah, buat apa lagi aku nak beli. motif utama aku menjahit baju sendiri adalah supaya bajet yang banyak itu akan ku simpan untuk kegunaan lain. dalam erti kata lain, save bajet. hehe. separuh bajet tu aku dapat save. hehehe.. itulah gunanya kalau ade kemahiran. waa... bangga ngan diri sendiri. ceh!

aku bersyukur kerana bakat itu dikurniakan untuk ku dan aku amat berterima kasih kepada mak kerana sudi mengasah bakat yang ada. hehe.

so, jumpa tak baju puteh nya? jawapannya, TAK.

susah jugak kan. so aku suggest. beli kain, tempah je. kat Masjid Jamek, 3 hari je tempah. terus dapat. huhu. Cadangan di terima. so esok lepas kerja, boleh pegi cari kain dan terus tempah. 3 hari selepas tu dapat. sebab ni nak guna urgent.. kegunaan nya pada 21 mei 2010 di Tanah Perkuburan. =D.. aku harap sempat.

terima kasih kepada Astro Oasis.. hehe. kerana kalau tak kerana nya aku tak kan pakai baju puteh sampai bila-bila kot. sebab aku kurang suka ngan warna ni.. kesian..

kaki dah penat ni.. alangkah bagusnya kalau ade sesiapa yang sudi mengurut kaki ku yang cantik ini. haha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS